Előfizetői tartalom

Hat nagy veszély leselkedik a világra, a koronavírus semmi ezekhez képest

Portfolio
Kiábrándítóan hathat a Világgazdasági Fórum egyik friss tanulmánya azokra, akik esetleg azt gondolták, hogy a koronavírus után végre fellélegezhet a világ. Pont, hogy a koronavírus hozott el egy sor olyan negatív változást, amelyek 10 éven belül komoly kockázatokat jelenthetnek. A tanulmány szerint a klímavédelmi harc pengeélen táncol, a jövedelmi egyenlőtlenségek az emberek között, a digitális fejlődés elcsúszása az országok között épít lassan már átugorhatatlan akadályokat. És ott vannak azok a fiatalok, akik most, a  foglalkoztatás jégkorszakában készülnek belépni a munka világába.

Januárban jelent meg a Világgazdasági Fórum friss tanulmánya, amely a világra leselkedő legnagyobb kockázatokat gyűjti össze. Ahogyan arra a szerzők is utalnak, a koronavírus azzal fenyeget, hogy romba dönti az eddig tett erőfeszítéseket a jövedelmi egyenlőtlenség leküzdéséért, tovább gyengíti ugyanis a társadalmi kohéziót és a globális együttműködést is. A munkahelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés