Diákok érkeznek egy újranyitott jeruzsálemi iskolába
Globál

Hatalmas felfedezést tettek a koronavírus-vakcinákkal, végleg leszámolhatnak a fertőzéssel

Portfolio
A Pfizer-BioNTech kettős által fejlesztett vakcina megakadályozza az izraeliek túlnyomó többségének megfertőződését, ez az első bizonyíték arra, hogy az immunizáció sikeresen véd a koronavírus terjedése ellen. Egy előzetesen kiszivárgott jelentés ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy az oltás megakadályozza, hogy a tünetmentes hordozók továbbadják a fertőzést.

A gyártók mRNS technológián alapuló oltóanyaga - amivel tavaly december 20-án indult az oltás Izraelben - 89,4%-ban hatékonyan megelőzte a laboratóriumi igazolt fertőzéseket - írja a Bloomberg egy idő előtt kiszivárgott tanulmányra hivatkozva. Az érintett gyógyszergyártók és az ország egészségügyi minisztériuma együtt dolgoztak a megfigyeléseken, azonban annak eredményeit még nem vizsgálták felül szakértők.

Az eredményekről a Der Spiegel is beszámolt. A német lap vasárnapi cikke szerint a tanulmány nagy megfigyelési számokra épített. 

Izraelből sorozatosan érkeznek a kedvezőbbnél kedvezőbb beszámolók a vakcinák kapcsán, nem véletlenül, hiszen lakosságarányosan a legjobban áll a vakcinázottság tekintetében. A lakosság közel fele már legalább az első oltását megkapta.

Az izraeli hatóságok a vasárnapi eredményektől függetlenül már szombaton azt közölték, hogy a Pfizer-BioNTech vakcinája 99%-ban megakadályozza a vírus okozta haláleseteket.

A laboratóriumi vizsgálatokkal igazolt fertőzésekkel kapcsolatos, most megjelent korai eredmények azért fontosak, mert arra utalnak, hogy a vakcina megakadályozza a tünetmentes vírushordozókat abban, hogy továbbadják a fertőzést. Ez eddig nem volt ennyire egyértelmű - jegyzi meg a Bloomberg. A fertőzés ilyen módon történő megszakítása kulcsfontosságú tényező, hiszen jelenleg egy olyan környezetben vagyunk, ahol minden kormány a saját országa újranyitásán dolgozik.

A gyártók csak annyit erősítettek meg, hogy az Izraelből származó adatok elemzésén jelenleg is dolgoznak és annak eredményeit azonnal megosztják, amint elkészül. A szóvivők nem kívánták kommentálni az előzetesen kiszivárgott tanulmány eredményeit.

Izrael pozitív példájáról az átoltottság tekintetében, épp a napokban írtunk részletesen:

Címlapkép: Diákok érkeznek egy újranyitott jeruzsálemi iskolába 2021. február 21-én, a szombati munkaszüneti nap után kezdődő hét első napján. Izraelben megnyíltak a boltok, a bevásárlóközpontok, a piacok, valamint a kulturális- és sportintézmények, valamint újraindultak számos újabb településen az iskolák.MTI/EPA/Abir Szultan

gulyás gergely
budapest parlament híd getty stock
pszichologusonline-pf_20210301
koronavírus teszt szűrés pcr teszt
koronavírus járvány halálozás kórház egészségügy

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
korona_vilag