Előfizetői tartalom

Joe Biden elnökségének eddigi legnagyobb katasztrófájával néz szembe

Bő egy hónapja iktatták be Joe Bident az Egyesült Államok 46. elnöki hivatalába, de a tomboló koronavírus-járvány mellett máris újabb krízissel kell szembenéznie. Az ország több államában évtizedek óta nem látott fagy tombol, különösen Texas került nehéz helyzetbe. A szélsőséges időjárásnak már halálos áldozatai is vannak, illetve milliók maradtak áram- és ivóvízellátás nélkül. Bár a zord körülmények erre a hétre valamelyest enyhültek, Texasban továbbra is katasztrófahelyzet van érvényben.

Több mint harminc éve nem volt olyan hideg Texas államban, mint az elmúlt héten. A hőmérséklet egyes helyeken mínusz 25 fokig zuhant. Az állam klímájához képest szélsőséges hideg mellett hóviharok is súlyosbították a helyzetet. Az ítéletidő számos területen éreztette a hatását: kártyavárként omlott össze az energiaellátás, amelynek következtében több millió háztartás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés