Előfizetői tartalom

Az EU vezetői mélyíteni akarják a katonai integrációt Európában

MTI
Az Európai Unió el akarja mélyíteni a tagállamok közötti védelmi és biztonságpolitikai együttműködést, növelni kívánja a védelmi beruházásokat, fejleszteni a védelmi és civil képességeit, valamint a műveleti készenlétet - hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek kétnapos csúcstalálkozóját követően pénteken.

Charles Michel a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az Európai Uniónak elő kell mozdítania saját érdekeinek védelmét és értékeinek népszerűsítését az észak-atlanti katonai szövetséggel és az Egyesült Államokkal szoros együttműködésben, ugyanis csak egy erős Európai Unió erősítheti a NATO-t. Az Európai Unió kész arra, hogy erős és elkötelezett partnere legyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés