Előfizetői tartalom

Földrengéssorozat rázta meg Izlandot, de sérültek, komolyabb károk nincsenek

MTI
Az észak-atlanti szigetország törésvonalakon fekszik, ezért elég gyakoriak a földmozgások, ugyanakkor ez a mostani hosszú földmozgássorozat szokatlannak számít, mind tartama, mind az 5-ös fokozatot meghaladó erejű rengések miatt is. Tíz évvel ezelőtt az Eyjafjallajökull vulkén kitörése napokra megbénította egész Európa légiközlekedését.

Összesen több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek az elmúlt napokban Izlandon - jelentette a Vedurstofa meteorológiai szolgálat egy szombat reggeli 5,2-es fokozatú rengés után. A rengés epicentruma a sziget délnyugati csücskén lévő Reykjanes-félszigeten volt, a fővárostól, Reykjavíktól délre. Sem sérültekről, sem komolyabb károkról nem érkezett jelentés, de az izlandi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés