Előfizetői tartalom

Csillagászati összegeket pazarolt el az Egyesült Államok Afganisztánban az elmúlt években

MTI
Az Egyesült Államok az utóbbi 12 évben több milliárd dollárt elherdált Afganisztánban, ugyanis azoknak az épületeknek, járműveknek egy jó részét, amelyeket az amerikai adófizetők pénzén építettek fel ott, vagy vásároltak oda, lerombolták, illetve elhagyták. Erre a megállapításra jutott az afganisztáni újjáépítést felügyelő amerikai kormánybiztos, aki hétfőn hozta nyilvánosságra jelentését.

A biztos hivatala ellenőrizte annak a 7,8 milliárd dollárnak az elköltését, amelyet Washington 2008 óta az afganisztáni újjáépítésre - épületek felhúzására és járművek vásárlására - szánt. Megállapította, hogy mostanra csupán 343,2 millió dollár értékben maradt fenn olyan épület és jármű, amelyet "rendesen karbantartanak". De a 7,8 milliárdból eleve csak 1,2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés