kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
Globál

Fontos új döntésekre készül az EU Oroszországgal szemben

MTI
Az EU-tagországok március 25-26-án esedékes állam- és kormányfői szintű csúcstalálkozóján stratégiai megbeszélést tartanak az Oroszországgal kapcsolatos helyzetről, és "fontos új döntések" fognak születni - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerdán, kétnapos ukrajnai látogatását lezáró, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Az UNIAN hírügynökség beszámolója szerint az uniós tisztségviselő - aki előző nap az ukrán államfővel együtt a Donyec-medencei fegyveres konfliktus övezetében tett látogatást -, arról beszélt, hogy komoly benyomást tettek rá a helyszínen tapasztaltak, különösen az ukrán kormánynak nemzetközi segítséggel az ott élő polgári lakosok életkörülményeinek javítására tett erőfeszítései.

"Tavaly decemberben elfogadtunk egy új szankciórendszert, amely az emberi jogok fontos témakörén alapul. Múlt hétfőn pedig úgy döntöttünk, hogy először alkalmazunk szankciókat a Navalnyij-üggyel összefüggésben. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékig határozottak és egységesek vagyunk Európában a tekintetben, hogy nagyon kemények, határozottak legyünk értékeink fenntartása és érdekeink védelme érdekében" - hangsúlyozta az Európai Tanács elnöke.

Közölte: március 25-26-án az EU-tagállamok állam- és kormányfői szintű értekezletén stratégiai megbeszélést tartanak Oroszországról azzal a céllal, hogy "felmérjék a helyzetet és világos lépéseket tegyenek a közös érdekekkel összhangban".

"Erős szerepet akarunk játszani a nagyobb stabilitás és biztonság, valamint a kiszámíthatóság érdekében" - hangoztatta Michel. Szavai szerint e tekintetben fontos volt számára a találkozás Zelenszkijjel és "csapatával" annak érdekében, hogy kialakítsák az együttműködést, a kölcsönös megértést, és információkat cseréljenek. Hangsúlyozta, hogy ez szükséges volt "bizonyos fontos döntések meghozatalához". "Egy csónakban evezünk, közösek az értékeink és az érdekeink" - fogalmazott az Európai Tanács elnöke.

Címlapkép: Getty Images

ukrán tankok
vlagyimir putyin talalkozo usa
ikeazasulok
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
ukrán tankok