joe biden koronavirus
Globál

Joe Biden nagy bejelentést tett: minden tanárt beoltatna a hónap végéig

Portfolio
Joe Biden kedden tett bejelentésében arra kérte az ország államait, hogy az oktatás mielőbbi újraindítása érdekében kezeljék prioritásként az oktatásban dolgozók beoltását. Egyúttal beszélt arról is, hogy a három rendelkezésre álló vakcinával megoldható a teljes felnőtt lakosság beoltása május végéig - írja a Reuters.
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Joe Biden kedden felszólította az ország államait, hogy a koronavírus elleni oltások esetében helyezzék előtérbe a tanárokat annak érdekében, hogy a diákok mielőbb vissza tudjanak térni az iskolákba.

Azt akarjuk, hogy valamennyi oktatásban és gyermekgondozásban dolgozó legalább az oltás első dózisát megkapja március végéig

- jelentette ki Joe Biden.

Biden egyúttal azt is bejelentette, hogy a Merck együtt fog működni a rivális Johnson & Johnsonnal, a múlt hétvégén engedélyezett vakcina előállításában. Az amerikai elnök úgy véli, hogy így már három rendelkezésre álló vakcinával (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) megoldható lenne az amerikai felnőtt lakosság beoltása május végéig.

Joe Biden emellett optimista volt azzal az ígéretével kapcsolatban, hogy elnökségének első száz napja alatt 100 millió amerikait oltanak be a koronavírus ellen, egyben óvatosságra intette a lakosságot és hangsúlyozta a maszkviselés és a távolságtartás fontosságát.

A mai bejelentés nagy előrelépés annak érdekében, hogy legyőzzük a járványt, de őszintén szólva a harc még korántsem ért véget

- tette hozzá az amerikai elnök.

Az oktatásban dolgozók beoltásának priorizálása már korábban is vita tárgya volt az Egyesült Államokban, amely az iskolák megnyitását szorgalmazó szülőket állította szembe a Bident elnöki székbe segítő oktatási szakszervezetekkel, amelyek szerint a nyitás még mindig túl kockázatos. Ennek ellenére az Amerikai Tanárok Szövetsége üdvözölte a lépést.

Címlapkép forrása: Doug Mills-Pool/Getty Images

GettyImages-1194700824
getty, belgium, város
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
vakcina oltás koronavírus

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
teheran iran