korona_vilag
Globál

Az egész világ a járvány ellen harcol - Magyarországon is megváltozik az élet hétfőtől

Portfolio
A kormány tegnap jelentette be a szigorításokat, amelyek március 8-tól, hétfőtől lépnek életbe, Orbán Viktor miniszterelnök pedig ma reggel további részleteket árult el az intézkedésekről. Eközben folyamatosan érkeznek a hírek a világból. Az összfertőzöttek száma az előző 24 órában is majdnem elérte a félmilliót. Müller Cecília ma bejelentette, hogy a koronavírus elleni szert, a favipivirt már a járóbeteg-ellátásban is bevetik, hogy megakadályozzák a kórházba kerülést. Legfrissebb pénteki híreink percről percre.

A belgák is kitolták a korlátozásokat

A belga kormány pénteken este bejelentette, hogy a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében április 18-ig meghosszabbítja a nem elengedhetetlen okokból történő be és kiutazással kapcsolatos korlátozásokat.

"Úgy gondoljuk, hogy a korlátozások fenntartása elengedhetetlen ahhoz, hogy mérsékeljük a járvány terjedését" - jelentette ki Alexander de Croo belga kormányfő a nemzeti konzultációs bizottság ülése utáni sajtótájékoztatón.

A belga vezetés pénteken ugyanakkor arról is döntött, hogy fokozatosan enyhítik az országban hatályban lévő járványügyi korlátozásokat. Jövő héttől kezdődően a szabadtéri eseményeken az ezidáig megengedett négy fő helyett, már tízen is részt vehetnek a higiéniai és távolságtartási szabályok szigorú figyelembevétele mellett. Március középtől újra engedélyezik az egynapos általános iskolai kirándulásokat, áprilistól pedig a szabadtéren szervezett kulturális illetve vallási rendezvényeken maximum 50 fő részvételét fogják engedélyezni a hatóságok. A húsvéti ünnepek után az általános és középiskolai tanulók visszatérhetnek a normális iskolai oktatásra. A kormány azt tervezi továbbá, hogy a későbbiekben tovább lazít a korlátozásokon, így a járványhelyzet függvényében várhatóan újranyithatnak a vendéglátó egységek is. (MTI)

Koronavírus: Olaszországban tavaly haltak meg a legtöbben a világháború óta

Olaszországban tavaly haltak meg a legtöbben a második világháború óta, és a legújabb adatok azt sugallják, hogy a koronavírus-járvány sokkal több halálos áldozatot szedett, mint azt hivatalosan elismerték.

Tovább a cikkhez

Nem a koronavírus fogja megmenteni a Földet

A koronavírus-világjárvány megfékezésére hozott korlátozások világszerte a károsanyag-kibocsátás csökkenését hozták, hosszú távon azonban a pandémiának "elég kicsi" vagy "kimutathatatlan" a hatása a klímaváltozásra egy új kutatás szerint.

Tovább a cikkhez

WHO: a világjárvány nagyobb trauma, mint a második világháború

A koronavírus-járvány nagyobb társadalmi traumát okozhat, mint a második világháború – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint még évekig fog tartani, mire a világ feldolgozza a jelenlegi sokkot.

Tovább a cikkhez

Sebességet váltott volna az oltás Magyarországon, de elhasalt

Már az induláskor furcsa volt a hivatalos - ám soha nem publikált - oltási rend, amikor az a középpontba helyezte a háziorvosokat. Mert nemcsak az oltási és adminisztrációs feladatokat kellett ellátniuk, hanem többfajta logisztikai munkát is a nyakukba kaptak (érintettek továbbirányítása, vakcinák beszerzése), miközben előre látható volt, hogy előbb-utóbb eljön a tömeges oltások ideje. A kormány felismerte, hogy ennek a háziorvosokra építő megoldásnak a létező előnyei mellett (ismertség alapú vakcina beadás) komoly korlátai vannak és szerdán lépett: 74 ezer ember tömeges oltását tervezte be két napra, 101 kórházban 433 oltópontra, központi szervezéssel. Viszont az első korrekciós lépés nem sikerült, a hétvégi tömeges oltást el kellett halasztani, nyilvánvaló és elismert hiányosságai miatt. A korábbiaknál sokkal erőteljesebben tomboló harmadik járványhullám miatt minden nap számít a vakcinázottságban, azonban a vakcinaszállítmányok lassú érkezése miatt egyelőre ez a mostani elakadás várhatóan nem okoz súlyos gondokat, kérdés azonban, hogy a háttérrendszert sikerül-e ezalatt helyretenni.

Tovább a cikkhez

Mindenkit nyugtat az agrárminiszter: lesz elég élelmiszer a boltokban, nem kell felhalmozni

A koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt is folyamatos és biztosított a hazai élelmiszer-ellátás – közölte Nagy István agrárminiszter Facebook-oldalán.

Tovább a cikkhez

Ausztriában 65 év felett is elkezdenek oltani AstraZeneca-vakcinával

Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem együttműködésével kifejlesztett vakcina felső életkori korlát nélküli alkalmazását javasolja Ausztriában a Nemzeti Oltási Tanács, így rövidesen a 65 év felettiek is kaphatnak majd ilyen védőoltást a koronavírus ellen - jelentették be pénteken Bécsben.

Tovább a cikkhez

Nagyon bejött a tömeges oltás a briteknek, tovább javul a helyzet

A nagy-britanniai koronavírus-járvány terjedésének további jelentős lassulását mutatják a pénteken közzétett új mérőszámok.

Tovább a cikkhez

Angliát tényleg bezárják hétfőtől: csak írásos indoklással utazhat ki bárki

A brit közlekedési minisztérium pénteken ismertetett rendelete alapján hétfőtől csak írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni.

Tovább a cikkhez

Feladták a cseh kórházak: nemzetközi segítséget kérnek a betegek elhelyezésére

Csehország az Európai Unió segélykérő rendszerén keresztül Németországhoz, Svájchoz és Lengyelországhoz fordult legalább néhány tucat koronavírussal fertőzött beteg elhelyezésére az ottani kórházakban - jelentette be pénteken a cseh egészségügyi minisztérium.

Tovább a cikkhez

Szünetelnek a református istentiszteletek is

Hétfőtől szüneteltetik a nyilvános istentiszteleteket és a gyülekezeti alkalmakat a református templomokban - erről határozott a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökségi tanácsa pénteken.

Az MTI-hez is eljuttatott határozat szerint március 8. és 26. között minden személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel. A zsinat elnökségi tanácsa azt javasolja a gyülekezeteknek, hogy digitális eszközök segítségével tartsanak istentiszteleteket és gyülekezeti alkalmakat. (MTI)

Lezárulhat egy korszak: autógyárból mobilitási szolgáltató lehet a Volkswagen

Felgyorsítják a Volkswagen átalakítását, amelynek célja, hogy a vállalat autógyártóból a digitalizáció eredményeire támaszkodó, úgynevezett szoftveralapú mobilitási szolgáltató legyen - jelentették be pénteken Wolfsburgban, a német társaság központjában.

Tovább a cikkhez

Digitális oltásigazolás jöhet a svédeknél

Svédország a koronavírus elleni immunizálást igazoló digitális oltási igazolványt tervez, amit még a nyáron bevezethetnek - közölte pénteken Anders Ygeman, digitális fejlesztésekért felelős svéd miniszter.

"Rendelkezésünkre áll egy egyszerű, biztonságos és sokoldalú megoldás. Úgy látom, a nyárra már bevezethetjük az oltási igazolványokat" - mondta Ygeman.

Ygeman szerint a koronavírus elleni vakcinával beoltott személyek az erről szóló igazolást megkaphatják papírformában, de emailen, okostelefonjukra letölthető formátumban, illetve úgynevezett egyérintéses adattovábbításra alkalmas (NFC-képes), útlevélbe ragasztható matrica formájában is. (MTI)

Azonnal felfüggesztik az egynapos sebészeti ellátásokat a magyar kórházakban

Világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt. Az egyre növekvő számú koronavírusos betegek folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ma délután utasítást adott ki valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetője részére az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztéséről – olvasható az Emmi pénteki közleményében.

Tovább a cikkhez

A baki ellenére közel 400 ezer magyart oltanának be pár nap alatt

Nem állt le, a hétvégén is folytatódik az oltási program – közölte pénteken a Koronavírus Sajtóközpont az MTI-vel. Korábban azt közölték, hogy az sms-alapú behívás technikai nehézségei miatt az AstraZeneca vakcinákkal tervezett oltást elhalasztják.

Tovább a cikkhez

A hétvégén még rohamra készül a MediaMarkt, aztán bedurranhat a webáruház

A MediaMarkt a Kormány döntésének megfelelve hétfőtől átmenetileg zárva tartja az országban található 32 áruházát, beleértve a Tesco Hipermarketek vásárlóterében lévő üzleteket is – közölte a cég pénteken.

Tovább a cikkhez

Hivatalosan is lezárta Magyarországot a kormány, de már a közeli nyitásról beszél

A Kormányzati Tájékoztatási Központ érdekes tájékoztatása szerint "célegyenesben vagyunk" a vírus elleni harcban, mégis minden "eddiginél nehezebb" korlátozó intézkedéseket vezettek be. Azt írják, hogy "két hét szigorításról döntöttek", abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudják indítani az életet.

Tovább a cikkhez

Megjelent a rendelet az új korlátozások részleteiről!

Megjelent a kormányrendelet, amellyel a kormány bevezeti a március 8-tól hatályba lépő intézkedéseket. A rendelet felsorolja azokat az üzleteket és szolgáltatókat, amelyek nyitva maradhatnak. A rendelet egy sor kivételt ad, így több olyan szolgáltató egység és bolt is nyitva tarthat, amelyekről előzőleg nem volt szó, azaz a rendelet nem annyira szigorú, hogy totális lezárásról beszélhessünk.

Tovább a cikkhez

Az uniós biztos szerint normális, ha a tagállamok külön vesznek vakcinákat

Rendben van, ha az Európai Unió tagországai meg akarják vásárolni Oroszországból a Szputnyik V, vagy Kínából a Sinopharm nevű koronavírus elleni oltóanyagokat - idézte Thierry Breton belső piacért felelős euróópai uniós biztost a Politico című brüsszeli hírportál.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: újabb szomszédunk szigorít a határátlépésen a mutáns vírusok miatt

Szlovénia ismét szigorít a határátlépési feltételeken, és hétfőtől visszaállítja a schengeni belső határokon lévő ellenőrző pontokat, amelyeket február 13-án szüntetett meg - közölte a helyi sajtó pénteken.

Tovább a cikkhez

Az evangélikus templomok szüneteltetik a nyilvános istentiszteletet

A nyilvános istentiszteletek szüneteltetését javasolja a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) püspöki tanácsa a gyülekezeteknek - olvasható az evangélikus egyház pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fabiny Tamás, az MEE elnök-püspöke, Kondor Péter és Szemerei János püspökök közös levelükben azt írták: 2021 böjti időszakában egyre növekvő reménységgel várták a találkozás lehetőségét. A jelenlegi súlyos járványügyi helyzetben mégis azt javasolják a gyülekezeteknek, hogy virágvasárnapig ne tartsanak személyes jelenléttel istentiszteletet, sem hétközi gyülekezeti alkalmat. Az ajánlás hétfőn lép érvénybe, a püspöki tanács fokozott elővigyázatosságra kéri azokat a gyülekezeteket, ahol most vasárnap még megtartják az istentiszteleteket.

A szlovák miniszterelnök megköszönte a magyar közreműködést az orosz vakcina beszerzésében

Igor Matovic szlovák miniszterelnök pénteken nyilvánosan köszönetet mondott Magyarországnak, hogy segítséget nyújtott Szlovákiának a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyag beszerzéséhez.

Tovább a cikkhez

Sosem látott döntést hozott Magyarország a vírus elleni harcban, amivel elkerülné a kórházak túlterh

Magyarországon a járóbeteg-ellátásban is használható lesz a favipiravir az Operatív Törzs bejelentése szerint. Eddig csak kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek kapták meg, abban a stádiumban, amikor már nagyon keveset használhatott az antivirális szer. A favipiravir a betegség korai szakaszában segíthet megelőzni az igazán súlyos tünetek kialakulását.

Tovább a cikkhez

Orosz kutatók szerint az oltás utáni sejtimmunitás akár 10 évnél is tovább tarthat

Őszre lényegében be kell fejeződnie az orosz lakosság Covid-19 elleni tömeges oltásának - jelentette ki Mihail Misusztyin miniszterelnök, amikor pénteken Novoszibirszkben felkereste a második orosz vakcinát, az EpiVacCoronát kidolgozó Vektor virológiai és biotechnológiai tudományos központot. A Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség szerint a vakcinák által kiváltott sejtimmunitás akár 13-17 évig is eltarthat.

Tovább a cikkhez

Orbán Viktor bemondta a várható oltási pályát – Mikor lehet ez alapján nyitni?

Minden eddiginél konkrétabb várható oltási pályát mondott be a ma reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor kormányfő, amely alapján röviden végiggondoltuk, hogy ez mit jelent a társadalmi védettséget és a gazdasági újranyitás kilátásait illetően.

Tovább a cikkhez

Szélesebb körben vetik be a hatásosnak tűnő koronavírus elleni szert Magyarországon

Immár a járóbeteg-ellátásban is alkalmazni fogják a favipiravir nevű szert, amely eddig hatékonynak biuzonyult a koronavírus-megbetegedés ellen - mondta Müller Cecíliai országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Elmarad a hétvégi tömeges oltás Magyarországon

A hétvégén lenne esedékes annak a 74 ezer krónikus betegnek a beoltása, akiket már értesítettek is SMS-ben. Az már látható volt az eddigi reakciókból, hogy zavar van a rendszerben, mert több olyan személy is kapott behívót az oltásra, aki nem krónikus beteg. Ma délelőtt azonban a kormányzati tájékoztató portálon megjelent pár sor arról, hogy a hétvégi oltás elmarad, csakhogy ezt szinte azonnal törölték. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján pedig bejelentették, hogy a krónikus betegek hétvégi oltása elmarad. Erről hamarosan kapnak SMS-tájékoztatást a betegek, az oltásra később kerül sor.

Tovább a cikkhez

A tömeges oltás mintaállamában elkezdik a korlátozások feloldását

Izraelben vasárnap - két héttel a parlamenti választások előtt - jelentősen enyhíteni kezdik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, az ország világelső átoltottsága ugyanis az óvintézkedések betartása mellett lehetővé teszi az oktatás és a vendéglátás újraindítását - jelentette a helyi sajtó pénteken.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: újabb szomszéd országban bukkant fel a dél-afrikai mutáns

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott a járvány az országban - közölte pénteken a MedLife magánklinika-hálózat.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Németországban is nagy bajt okoz a brit mutáns

Egyre inkább terjed az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) úgynevezett brit változata Németországban, ami nagyban megnehezíti a védekezést a kórokozóval szemben - mondta a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetője pénteken Berlinben.

Tovább a cikkhez

Egy év eltelt, és ugyanott tartunk: Olaszország teljesen lezárta Lombardiát

Sürgősségi zárlat lépett életbe a tízmilliós Lombardia tartományban péntek nulla órától a koronavírus-variánsok terjedése okozta vészhelyzet miatt. Olaszország többi részén is folyamatosan szigorítanak a korlátozásokon, a halálos áldozatok száma pedig pénteken minden bizonnyal eléri a 99 ezret.Lombardia volt az első tartomány, amelyet egy éve Olaszországnak teljesen le kellett zárnia, ez volt ugyanis a járvány első európai gócpontja.

Tovább a cikkhez

A koronavírus az innovációnak is betett Európa legnagyobb gazdaságában

A járványvédelmi zárlat nem csak általában a gazdasági, de az innovációs aktivitást is visszavetette tavaly Németországban: a bejelentett szabadalmak száma közel 8,0 százalékkal esett az előző évihez képest.

Tovább a cikkhez

Kitüntetést kap az AstraZeneca vakcina kifejlesztője

Kitüntetést kapott az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem közös oltóanyagát kifejlesztő kutatócsoport vezetője a "globális közjó" érdekében tett szolgálatáért. Sarah Gilbert, az Oxfordi Egyetem professzora a brit Királyi Művészeti, Ipari és Kereskedelmi Társaság (RSA) Albert-érmét kapta meg.

"Óriási megtiszteltetés átvenni ezt a díjat" - mondta a professzor. "Az Oxfordi Egyetem Covid-19-vakcinájának kifejlesztésére sok évvel azután került sor, hogy elkezdtem dolgozni ezen a területen, megtanulva hogyan kell egy elképzelésből gyorsan engedélyezett oltóanyagot készíteni, ami egy soklépéses folyamat" - tette hozzá Gilbert, aki 1994-ben csatlakozott az egyetem kutatóihoz.    "Az Oxfordi Egyetem nagyszerű csapatával az egész világ számára fejlesztettünk ki egy vakcinát, amelyet emberéletek megmentésére használnak most számos országban. Nekünk pedig kezdettől fogva ez volt a célunk" - mondta a szakember.    Gilbert a 156. kitüntetettje a díjnak, amelyet 1864-ben alapítottak Albert szász-coburg-gothai hercegnek, a társaság egykori elnökének az emlékére. A korábbi kitüntetettek között van Winston Churchill, Marie Curie, Alexander Graham Bell, Stephen Hawking és Tim Berners-Lee.

(MTI)

Elmarad a hétvégi oltási akció, jelentette be a kormány, majd kitörölte a hírt

A kormányzati koronavírus portálon különös dolgok történtek ma reggel. A hivatalos adatokról szóló közleménybe ugyanis bekerült, hogy technikai hibák miatt a hétvégi tömeges oltás elmarad, majd a szöveget törölték.

Tovább a cikkhez

Napi 300-400 ember halhat meg, ha valóra válik Orbán Viktor ijesztő prognózisa

Ha Orbán Viktor miniszterelnök reggeli prognózisa valóra válik a járvány terjedéséről és a kórházak telítődéséről, akkor a Portfolio számításai szerint Magyarországon 300-400 fő halhat meg naponta a járvány csúcsán.

Tovább a cikkhez

A globális adatok továbbra sem jók

A világon 115 618 088 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 569 422, a gyógyultaké 65 383 259 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint - írja az MTI.

Egy nappal korábban 115 174 302 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 559 473, a gyógyultaké 65 118 869 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. A SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 28 825 427 fertőzött volt eddig a napig, és közülük 520 228-an meghaltak.

Indiában 11 173 761 fertőzöttet, közülük 157 548 halálos áldozatot és 10 839 894 gyógyultat jegyeztek fel. Brazíliában 10 793 732 fertőzöttről, 260 970 halálos áldozatról és 9 605 870 gyógyultról tudni. Oroszországban 4 241 970-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 86 368-ra, a gyógyultaké pedig 3 826 183-ra emelkedett.

Az Egyesült Királyságban 4 213 764 a fertőzöttek száma, és 124 259-en haltak meg a betegségben. Franciaországban 3 895 430 fertőzött és 87 988 halálos áldozat szerepel a nyilvántartásban. Spanyolországban 3 142 358 fertőzöttet és 70 501 halálos áldozatot regisztráltak.

Olaszországban 2 999 119 fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 98 974, és 2 453 706-an gyógyultak fel a Covid-19-ből. Törökországban 2 746 158 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma a hivatalos adatok szerint 28 839. Németországban 2 484 306 a fertőzöttek száma, 71 554 a halottaké, 2 295 405-en meggyógyultak.

Kolumbiában 2 266 211 fertőzöttet és 60 189 halálos áldozatot tartanak nyilván. Argentínában 2 133 963 a fertőzöttek és 52 644 a halottak száma. Mexikóban 2 112 508 az igazolt vírusbetegek és 188 866 a halottak száma. Lengyelországban 1 750 659 a regisztrált fertőzöttek, 44 649 a halálos áldozatok és 1 448 619 a meggyógyultak száma.

Iránban 1 665 103 fertőzöttet, 60 431 halálesetet és 1 420 958 gyógyultat tartanak számon. A Dél-afrikai Köztársaságban 1 517 666 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, 50 462-en meghaltak, 1 436 010-en pedig felgyógyultak.

Ukrajnában 1 422 927 fertőzöttet, 28 046 halálesetet és 1 230 547 gyógyultat tartanak számon. Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 101 055 fertőzéses esetet tartottak nyilván, valamint 4837 halálos áldozatot és 95 778 gyógyultat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy évvel ezelőtt, 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

Címlapkép: Getty Images

Orbán Viktor az utolsó pillanatban megmenti a virágboltosokat

Nőnapon, azaz hétfőn kinyithatnak a virágboltok, azonban március 8-a után nekik is be kell majd zárniuk. A hétfői nyitva tartással a kormány mentőövet dobott a hazai termesztőknek és kereskedőknek, akik készültek az ünnepre, nagy mennyiségben vásároltak be, akár hitelből is. A koronavírus-járvány nem kedvezett a szektornak; a virágárusoknál ugyan az elmúlt egy évben jelentősen emelkedtek az online illetve telefonos rendelések, a virágkiszállítások száma, azonban az ágazat még így is támogatásra szorul.

Tovább a cikkhez

Orbán Viktor elmondta a pénteki koronavírus adatokat - nincs benne sok köszönet

Az elmúlt 24 órában 6369 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 143-an haltak meg a koronavírus-betegséggel összefüggésben, immár közel 7 ezer embert ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen pedig 677-en vannak - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában. Minden szám rekord közeli, vagy új csúcsot jelent, mutatva, hogy a járvány harmadik hullám magasabbra fog felcsapni, mint az előző.

Tovább a cikkhez

Orbán Viktor: óriási nyomás lesz a kórházakon, 15-20 ezren szorulhatnak ápolásra, de két hét múlva m

Orbán Viktor kijelentette: most zárnunk kell, hogy húsvét után nyithassunk. A kormányfő ugyanakkor hisz abban, hogy már egy 14 napos zárással meg lehet törni a harmadik hullámot, és így két hét múlva fokozatos lazítás kezdődhet el. A kórházakon hatalmas nyomás lesz, akár 15-20 ezerre is felszökhet a kórházi ápoltak száma. A bölcsődéket egyelőre nyitva tartják, ahogy a barkácsboltokat, és március 8-ig a virágárusokat is, de a műszaki cikkeket árusító boltok, éttermek, kaszinók zárva maradnak.  A péntek reggeli szokásos, fél nyolc után pár perccel kezdődő miniszterelnöki interjúról élőben tudósítottuk ebben a cikkünkben.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: kissé javult a magyarok oltakozási kedve

Halvány javulást mutat az oltakozási kedv Magyarországon. A KSH a KSH rendszeres felmérésének legfrissebb eredménye szerint a megkérdezettek 66%-a biztosan vagy talán beoltatná magát.

Tovább a cikkhez

Több, mint reménykeltő koronavírus-számok: régóta várt javulás tapasztalható a briteknél

Az év eleji tetőzés óta nem mért ütemben javulnak a nagy-britanniai koronavírus-járvány visszavonulásáról tanúskodó legújabb adatok.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: rekordon a harmadik hullám, bezárnak az iskolák és a boltok Magyarországon

Eddig 115 millió koronavírusos esetet regisztráltak világszerte, az elhunytak száma 2 millió 559 ezer fő. Szakértők szerint Magyarországon az oltások kedvező hatása csak április elején érződhet leghamarabb. Így szerencsés esetben a járványhullám második felét már le lehet rövidíteni. Magyarországon 6278 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 446 178 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 476 főre emelkedett. Mindkét friss napi adat bőven meghaladja a harmadik hullámban eddig látott legmagasabb értéket, és közelít a valaha látott legmagasabb értékek felé. Érdesülések szerint teljes zárlatot rendelhet el a kormány a koronavírus-járvány miatt, ezt követően Gulyás Gergely bejelentette az iskolák bezárását, az üzletek bezárását, és egy sor más korlátozást is.

Tovább a cikkhez
amerikaiak afganisztánban
usa kina versenges
brans

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
amerikaiak afganisztánban