ferenc pápa látogatás
Globál

Budapestre jön Ferenc pápa

Portfolio
Ferenc pápa bejelentette a döntését, miszerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre jön - olvasható a Magyar Katolikus Egyház hétfői közleményében.

Bízunk benne, hogy látogatása nagy bátorítást és lelki megerősítést jelent mindannyiunk, és az Eucharisztikus Kongresszus majdani részvevői számára - olvasható a közleményben, amit Erdő Péter esztergom-budapesti érsek és Veres András győri megyéspüspök jegyez.

A kongresszus egyébként idén szeptember 5-én kezdődik és 12-ig tart. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szintén közleményt adott ki, miszerint hivatalosan is bejelentette a Vatikán, hogy Ferenc pápa Magyarországra látogat. A Szentatya a szeptember 5-12. közötti budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záróeseményére érkezik a magyar fővárosba.

2019-ban Ferenc pápa háromnapos romániai látogatása során felkereste Havasalföldet, Erdélyt és Moldvát. Csíksomlyón, a magyar katolikusok legjelentősebb zarándokhelyén szentmisét mutatott be - emlékeztet a közlemény.

A pápa egyébként a héten fejezte be iraki látogatását, és felszállt egy Rómába tartó repülőgépre, miután az utóbbi négy napban konfliktus sújtotta városokba látogatott, muszlim és keresztény vezetőkkel találkozott, és a békéről és a békés együttélésről prédikált. Ferenc pápa személyében először látogatott a katolikus egyház vezetője Irakba.

A katolikus egyházfő biztonsági és járványügyi aggodalmak ellenére látogatott a többségében síita muszlimok lakta Irakba. Évek óta tervezett útját eddig a térségben dúló konfliktusok akadályozták. A pápa a koronavírus-világjárvány miatt tizenöt hónapja nem tett apostoli látogatást egyetlen országban sem. A katolikus egyházfő hangsúlyozta: a remény zarándokaként látogat el a háború és terrorizmus sújtotta térségbe, "vigaszt és gyógyulást kérve a sebekre".

Címlapkép: Ferenc pápa köszönti a híveket, amint pápamobilján a kurdisztáni Erbíl Franszo Haríri Stadionjába érkezik miséjére 2021. március 7-én. Ferenc személyében az első római katolikus egyházfő keresi fel Irakot. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Koronavírus
belgium_brugge
iskola tábla
bét
pénz, euró
dunaújváros dunai vasmű dunaferr

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
agm 158 tajvan amerika