Előfizetői tartalom

Szinte teljesen lebénult a tiltakozások és gazdasági problémák sújtotta ország

MTI
Az ország romló gazdasági helyzete, a nemzeti fizetőeszköz elértéktelenedése és a belpolitikai csatározások miatt hetek óta tüntető libanoniak meghirdették hétfőn a "harag napját", főutakat zártak le Bejrútnál és országszerte, forgalmi fennakadásokat okozva, veszélyeztetve az oxigénszállítmányok eljutását a koronavírusos betegeket kezelő kórházakba.

Az országos megmozdulás a reggel órákban kezdődött azzal, hogy demonstrálók kisebb csoportjai égő gumiabroncsokkal és gépkocsikkal zárták le a Bejrútba vezető déli, északi és keleti utakat. Más libanoni helyszíneken is történtek útlezárások, és miután a katonák rövid időre felszabadították az utakat, a tüntetők ismét lezárták őket. Szlejman Harun, a libanoni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés