Előfizetői tartalom

Újra egymásra talált az USA és az EU a klímavédelem és a biztonságpolitika terén, nagy a fogadkozás

MTI
A Joe Biden vezette új amerikai kormányzat világossá tette, hogy a klímaválság az egyik legfontosabb kihívás, és az Egyesült Államok új lendületet kíván adni a klímavédelemről Európával folyatott tárgyalásoknak - jelentette ki John Kerry korábbi külügyminiszter, Joe Biden amerikai elnök klímavédelmi különmegbízottja Brüsszelben kedden. Nemcsak klímavédelmi fronton tűnik az eddiginél szorosabbnak az összefogás, hanem biztonságpolitika terén is, mert a német külügyminiszter azt mondta: soha többé nem szabad megkérdőjelezni Európa és Amerika partnerségét.

John Kerry az Európai Bizottság vezetőivel tervezett megbeszélésre érkezve azt mondta, az Egyesült Államoknak nincs a világon jobb partnere az Európai Uniónál a klímaváltozás elleni küzdelemben. A feleknek a korábbinál szorosabban kell együttműködniük a klímaváltozás megállítása érdekében, mivel - szavai szerint - a válság rendkívüli. Véleménye szerint Washington...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái