Előfizetői tartalom

Érzékeny oltási adatok nyilvánosságra hozatala borzolja a kedélyeket Romániában

MTI
Nem tartja normálisnak Lucian Bode román belügyminiszter, hogy a tárca alkalmazottainak koronavírus elleni oltásával kapcsolatos adatok nyilvánosak legyenek - írta szerdán az Adevarul című hírportál, az új koalíciós kormány egyes tagjai közötti politikai feszültségre utalva. Az Adevarul közben egy korrupcióellenes civil csoport lapját is idézi, amely a hivatalos regisztrációban elérhető oltóközpontokkal párhuzamosan zajló oltási kampányról cikkezett.

A bukaresti sajtó napok óta azt találgatja: ki és miért panaszolta be a Florin Citu liberális kormányfőnél az USR-PLUS pártszövetség által jelölt Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert, miután az általa vezetett tárca múlt hét végén közzétette a koronavírus-tesztelés és az oltáskampány - laboratóriumokra, illetve oltóközpontra lebontott - részletes adatait. Citu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés