Előfizetői tartalom

Terítékre került Nagy-Britannia szétszakadása - Megvalósulhat a horror forgatókönyv?

A Brexit több tekintetben változást idézett elő az Egyesült Királyságon belül. A sokat tárgyalt gazdasági és kereskedelmi következmények mellett új kérdések is felmerültek az ország jövőjét illetően. Ezek közül talán az egyik legérdekesebb az, hogy egyben marad-e egyáltalán az Egyesült Királyság, vagy az egyes nemzetek megpróbálnak majd függetlenedni a londoni kormányzattól. A skótok esetében a 2014-es függetlenségi népszavazás bizonyítja, hogy mutatkozik erre való hajlandóság, de Észak-Írország tekintetében is meghatározhatja a kérdés a politikai közbeszédet a jövőben. Alábbi cikkünkben sorra vettük, hogy az Egyesült Királyság egyes nemzetei miként viszonyulnak most a függetlenség gondolatához, illetve azt is, hogy milyen eszközök vannak London kezében ennek megfékezésére.

A skót függetlenség kérdése Az Egyesült Királyság nemzetei közül minden bizonnyal a skótok a legfogékonyabbak arra, hogy elszakadjanak Londontól. 2014-ben népszavazást is tartottak a kérdésben, amely kis híján sikerrel is járt, ugyanis a résztvevők 45%-a arra voksolt, hogy Skócia szakadjon el az Egyesült Királyságtól. Azóta történt azonban pár dolog, amely feszültebbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés