Előfizetői tartalom

Kína az évtized közepére elfoglalhatja Tajvant, ha Amerika nem akadályozza meg őket

Portfolio
Amerikai katonai vezetők attól tartanak, hogy Kína az elkövetkező években katonai úton foglalhatja el Tajvant, amelynek jogi státusza jelenleg is kényes téma az amerikai-kínai kapcsolatokban. Egy ilyen esemény valószínűleg az egész régiót a káoszba taszítaná és akár fegyveres konfliktushoz is elvezethetne a két ország között, ha az Egyesült Államok segítene Tajvannak a Kínával szembeni védekezésben. – írja a Politico.

Egy hasonló forgatókönyv elkerülése már jó pár éve foglalkoztatja a mindenkori amerikai vezetést, miközben Kína egyre fenyegetőbben lép fel Tajvannal szemben. A Biden-kormánynak tehát egyszerre kell biztosítani azt, hogy Tajvan képes legyen megvédeni magát és elkerülni azt, hogy ezzel további gyanút ébresszen Pekingben. Az előző amerikai vezetésnek több alkalommal sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés