Előfizetői tartalom

Megreccsent az orosz fegyverkezés, már idén kizuhannak Putyinék a világ élvonalából?

Oroszország védelmi költségvetése jelentősen visszaesett, a 2021-es évben már várhatóan a világ 10 legnagyobb katonai büdzséjével rendelkező országának listájáról is le fognak kerülni. A jelenségnek számos oka van: Oroszország egyszerre sínylődik az elszálló infláció, a koronavírus-krízis, a nemzetközi szankciók és az olajpiaci volatilitás súlya alatt, ezzel együtt pedig más országok lényegesen többet kezdtek el költeni fegyverkezésre. Bár az orosz védelmi költségvetés reálértéken évek óta csökken, ilyen léptékű visszaesés, mint a mostani, aligha lesz tartós, az orosz hadsereg ütőképessége egyelőre nincs veszélyben.

Már a top10-ben sincs Oroszország? A napokban publikáltunk egy cikket, melyben egyebek mellett különféle országok 2021-es évre várható védelmi költségvetéseit hasonlítottuk össze. A lista a Global Firepower biztonságpolitikai oldal összegzése alapján készült, és meglepő tényező volt benne, hogy Oroszország még csak a top 10-be sem került bele. A listán Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés