FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Elhúzódó sértegetésbe és durva vádaskodásba csapott át a Biden-kormány első csúcstalálkozója Kínával

Portfolio
Elkezdődött az első kínai-amerikai csúcstalálkozó Joe Biden elnökké választása óta Alaszka legnagyobb városában. A nyitóbeszédek során komolyan egymásnak esett a két fél: Amerika azzal vádolta meg Kínát, hogy veszélyeztetik a világ stabilitását, Kína pedig azzal vágott vissza, hogy az Egyesült Államok önös érdekből beleavatkozik más országok belügyeibe. Eddig nem tűnik úgy, hogy bármiről is sikerül majd megállapodni a kereskedelmi és politikai ellentétük rendezéséről a két legnagyobb gazdaságot képviselő külügyminisztereknek.

Tegnap sor került az első kínai-amerikai csúcstalálkozóra Joe Biden elnökké választása óta; nagyon úgy tűnik, hogy az esemény nem zárul majd sok sikerrel. A találkozó eleje gyakorlatilag azzal telt, hogy az amerikai és kínai tisztségviselők egymást inzultálták, majd válogatott nyilatkozatokat tettek a sajtónak, melyben folyatódott az adok-kapok. A csúcstalálkozóra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés