Előfizetői tartalom

Négy választás két éven belül - Vajon most pont kerül az izraeli politikai válság végére?

Portfolio
Izraelben már javában zajlanak a két éven belül negyedik alkalommal kiírt választások. Benjámin Netanjahu jelenlegi miniszterelnök pedig abban reménykedik, hogy a sikerrel kecsegtető koronavírus elleni oltási kampány kormányzóképes többséghez juttatja majd és véget ér az országot évek óta megbénító politikai válság.

Az utóbbi időben azért sűrűsödtek meg a választások Izraelben, mert 2019 óta sem a Benjámin Netanjahu, sem pedig politikai ellenfelei nem tudtak a kormányalakításhoz elegendő helyet megnyerni az izraeli parlamentben, amely politikai patthelyzetet eredményezett az országban. A szavazás helyi idő szerint reggel 7 órakor vette kezdetét, urnazárás pedig este 10 órakor lesz, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés