Előfizetői tartalom

Biden hivatalba lépése 100. napjáig 200 millió vakcina beadását ígéri

MTI
Joe Biden amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy hivatalba lépésének századik napjáig 200 millió koronavírus elleni vakcinát fognak beadni az Egyesült Államokban, a dupláját annak a célnak, amelyet decemberben kitűzött. "Tudom, hogy ez ambiciózus. Az eredeti célunk kétszerese. De a világ egyetlen országa sem került még csak közel sem ahhoz, amit mi csinálunk. Hiszem, hogy meg tudjuk csinálni" - mondta Biden a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adatai szerint az elmúlt héten naponta átlagosan 2,5 millió vakcinát adtak be az Egyesült Államokban, azaz - amennyiben ebben az ütemben halad tovább az oltás - az elnök célja április 30-ra elérhető. Joe Biden azt is bejelentette, hogy a kormányzat eddig 100 millió embernek utalt át 1400 dolláros egyszeri juttatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés