Előfizetői tartalom

Egyre inkább olvad Merkelék népszerűsége Németországban - A Zöldek tovább erősödtek

MTI
Elégedetlen a német lakosság többsége az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványának kormányzati kezelésével, és alig fél évvel a következő szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás előtt rekordmértékben gyengült a legnagyobb kormányzó erő, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségének választói támogatottsága - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

A ZDF országos köztelevízió megbízásából végzett közvélemény-kutatás szerint a lakosság 55 százaléka rossznak, és 38 százaléka jónak ítéli a szövetségi kormány és a SARS-CoV-2 elleni védekezés helyi feladataiért felelős tartományi kormányok járványügyi tevékenységét. A ZDF Politbarometer nevű kutatássorozatának legutóbbi, február végi mérése még azt jelezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés