Előfizetői tartalom

A mai napig tart Amerika történelmének leghosszabb háborúja - Győznek a terroristák Afganisztánban?

Az Egyesült Államok már lassan két évtizede próbálja lezárni legrégebb óta tartó háborúját Afganisztánban. Bár Donald Trump kormánya tavaly megállapodott a tálibokkal, a jelenlegi helyzet fényében ennek sikere minimum kérdéses. Joe Biden lesz tehát sorban a negyedik amerikai elnök, aki megpróbálja megszüntetni a „gordiuszi csomót” és véget vetni a harcoknak, amelyek 2300 amerikai életet követeltek és hatalmas mennyiségű pénzt emésztettek fel. Ehhez kapcsolódóan megvontuk az afganisztáni háború eddigi mérlegét és megvizsgáltuk a Biden-kormány lehetőségeit a helyzet rendezésére.

Kezdeti lendület után patthelyzet Amikor George W. Bush 2001-ben bejelentette, hogy az Egyesült Államok megtámadja a tálib rezsimet Afganisztánban, bizonyára kevesen gondolták, hogy ez lesz az amerikai történelem leghosszabb háborúja. Az Egyesült Államok a beavatkozással a 2001. szeptember 11-én elkövetett merényleteket akarta megtorolni, ugyanis megalapozott volt a gyanú, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés