matt gaetz
Globál

Embercsempészet miatt vizsgálódnak Donald Trump egyik fontos szövetségese ellen

Portfolio
Tavaly nyár óta vizsgálja az amerikai igazságügyi minisztérium Matt Gaetz floridai republikánus képviselőt, mivel felmerül a gyanúja annak, hogy a politikus illetéktelen szexuális kapcsolatot folytatott egy fiatalkorú személlyel, akinek fizetett is azért, hogy vele utazzon, ezzel pedig megsérthette az Egyesült Államok embercsempészetet tiltó törvényeit is.

A vizsgálat tényét először a New York Times jelentette. Azt írják, hogy azért vizsgálja a minisztérium a politikust, mert felmerül a gyanúja annak, hogy szexuális kapcsolatot létesített egy 17 évessel, illetve hogy megsértette az Egyesült Államok embercsempészeti törvényeit azzal, hogy fizetett partnerének, hogy vele utazzon.

Gaetz a Fox Newsnak elismerte a vizsgálat tényét, viszont minden vádat tagad és egy „kifinomult zsarolásnak” nevezte az egész helyzetet. Gaetz azt is hozzátette: az ügyvédjei arról tájékoztatták, nem ő a célpontja a vizsgálatnak, hanem Joel Greenberg, egy volt floridai adóügyi tisztségviselő, Gaetzt nem gyanúsítják semmivel.

A politikus azt is elmondta a hírcsatornán, hogy David McGee, az igazságügyi minisztérium volt tisztségviselője megkereste tavaly és azt mondta neki, hogy „el tudja tüntetni a vizsgálatot” pénzért cserébe.

McGee a Daily Beastnek azt mondta, hogy Gaetz nem mond igazat és hogy hamarosan nyilvánosan is megvádolják fiatalkorúak embercsempészetével. Hozzátette: semmi köze nincs az ügyhöz azon kívül, hogy sok ezer emberhez hasonlóan ő is hallotta az erről szóló pletykákat.

Matt Gaetz Donald Trump ex-elnök fontos politikai szövetségese, felmerült az is, hogy a 38 éves politikus indulna 2024-ben az Egyesült Államok elnöki székéért is.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus metró getty stock
ember kávézó étterem getty stock
mumbai india nyomornegyed
natanz atomlétesítmény irán
boris_johnson_shutter
trump
Izer Norbert
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
mumbai india nyomornegyed