google maps
Globál

Nagyon megváltozik a Google Maps: nem a leggyorsabb útvonalat fogja ajánlani az autósoknak

Portfolio
Nagy dobásra készül a Google, az egyik legnépszerűbb alkalmazása, a Google Maps hamarosan azt az útvonalat fogja felajánlani az autósoknak, amely a legkörnyezetbarátabb.

A Google bejelentése szerint a jövőben azok az útvonalak kerülnek kiemelésre, amelyeken haladva várhatóan a legkevesebb szén-dioxidot bocsátja majd ki az adott jármű a célállomás elérése során. Az alkalmazás figyelembe veszi majd az aktuális forgalmi adatokat és az adott útszakaszok jellemzőit, annak érdekében, hogy a legkörnyezetbarátabb útvonalat ajánlhassa a sofőrnek - írja a BBC.

Az újítás először az Egyesült Államokban jelenik meg 2021 végén, ezt követően pedig kezdetét veszi majd a globális bevezetés - tudatta a vállalat. Hozzátették, a Google Maps új funkciója része annak a harcnak, amelyet a Google folytat a klímaváltozás ellen.

Elinduláskor a Google Maps alapból a környezetbarát útvonalat fogja felajánlani a jármű vezetőjének, akinek természetesen lehetősége lesz arra, hogy más útvonalat válasszon, vagy kikapcsolja a funkciót. Abban az esetben, hogyha az alternatív útvonalakon lényegesen gyorsabban lehet majd célba érni, a Google választási lehetőséget ajánl fel, egyben lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy összehasonlítsák az egyes útvonalakat a becsült károsanyag-kibocsátások szerint.

Azt látjuk, hogy az útvonalak mintegy felénél képesek vagyunk arra, hogy környezetbarátabb megoldást kínáljunk a felhasználóknak minimális időveszteséggel, vagy akár anélkül

– jelentette ki Russel Dicker, a Google Maps termékfejlesztési igazgatója.

A vállalat azt is bejelentette, hogy júniustól a Google Maps figyelmezteti majd a sofőröket, hogyha olyan zónához érnek, haladnának át, ahol a nagyobb károsanyag-kibocsátású járművek közlekedése korlátozva van. Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is találhatók már ilyen zónák, így ezekben az Európai Uniós országokban már nyártól segítheti az autósokat a Google Maps új alkalmazása.

Címlapkép forrása: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

GettyImages-1313549929
ekb ekb
2021 koltsegvetes modositas parlament 210422
cramer

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
orosz katonak