Előfizetői tartalom

Új jobboldali erő van formálódóban Európában, amelynek Orbán Viktor lehet a katalizátora

MTI
|
Portfolio
A kereszténydemokratáknak jelenleg nincs megfelelő képviseletük Európában, azért dolgozunk, hogy legyen hangjuk, képviseletük és súlyuk az európai politikában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten. Az egyeztetésre azután került sor, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból. Orbán potenciális európai szövetségesei egyelőre két külön pártcsaládhoz tartoznak, de az a mai tárgyalás az egyesülés első lépcsőfoka lehet.

A kormányfő, a Fidesz elnöke Matteo Salvinival, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel egyeztetett. Ezután úgy nyilatkozott, hogy tisztázták a nemzetük szempontjából legfontosabb kérdéseket, és nincs egyetlen téma sem, amelyben ne tudnának egyetértést kialakítani, a nemzetük érdekei egy ponton sem állnak szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés