Előfizetői tartalom

A koronavírus elleni harc mintaállamai nagyon le vannak maradva az oltással - méghozzá szándékosan

Portfolio
Kelet-Ázsia országait, valamint Ausztráliát és Új-Zélandot egyértelműen a koronavírus elleni küzdelem legsikeresebb országainak nevezhetjük. A két utóbbi országban például alig pár új eset van naponta, és a lakosság életét sem nehezítik általános korlátozó intézkedések. Az oltásokkal viszont látványosan le vannak maradva. Nemcsak Ausztrália és Új-Zéland, de a fejlett és gazdag Japán is a leglassabban oltó országok között van, akárcsak Dél-Korea. Nem hiba vagy lassúság van a háttérben, hanem előre megfontolt stratégia: Ausztrália és Új-Zéland egyelőre vakcinák nélkül is teljesen kordában tartja a járványt, Japánban pedig az oltási program sürgetése talán többet ártott volna hosszabb távon, mint amennyit segített volna rövid távon. Dél-Korea pedig egy harmadik utat választott, amit azóta részben feladni kényszerült.

A kelet-ázsiai országokat, valamint Új-Zélandot és Ausztráliát a koronavírus elleni harc mintaállamainak nevezik, méghozzá okkal. Ezekben az országokban gyakorlatilag az első hullám óta nem beszélhetünk komolyabb járványról, Új-Zélandon például szinte teljesen szabadon élnek az emberek. Ausztráliát és Új-Zélandot a védekezésben természetesen segítették az adottságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés