kreml moszkva oroszország
Globál

Moszkva bevédte a mianmari puccsistákat

MTI
Óva intett az orosz külügyminisztérium attól, hogy szankciókkal nyomást gyakoroljanak a mianmari hatóságokra; a tárca szerint az erre irányuló kísérletek "rendkívül veszélyesek, és polgárháborúba sodorhatják az országot" - jelentette kedden az Interfax orosz hírügynökség.

"A jelenlegi mianmari helyzettel összefüggésben a fenyegetőzések és a nyomásgyakorlás politikája, így a szankciós eszköztár alkalmazása a jelenlegi mianmari hatóságokkal szemben nem vezet célra és rendkívül veszélyes" - közölte a tárca sajtószolgálata.

A minisztérium szerint "lényegét tekintve az ilyen irányvonal hozzájárul a felek összeugrasztásához, és végső soron a totális polgárháború felé sodorja a mianmariakat". Oroszország ezért "következetesen ellenzi az egyoldalú szankciók alkalmazását az egyes országok által az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT) megkerülve" - tette hozzá a tárca. "Meggyőződésünk szerint az ilyen önkényes, kényszerítő intézkedések a kívánttal ellentétes hatást váltanak ki, és destabilizáló hatással bírnak a nemzetközi kapcsolatrendszerre" - fogalmazott a minisztérium.

A tárca szerint Oroszország elemzi a mianmari eseményeket, és a jelenlegi hatóságokkal való együttműködés folytonosságának szavatolását tervezi, köztük a katonai szférában. A minisztérium szerint Moszkvában "figyelmesen nyomon követik és elemzik a jelenlegi mianmari eseményeket", és a jövőben figyelembe veszik őket akkor, amikor majd meghatározzák, melyek a legmegfelelőbb utak a mianmari hatóságokkal való együttműködéshez.

A Kreml mindazonáltal aggodalmának adott hangot a civil halálesetek növekvő száma miatt. Eddig legalább 564 ember vesztette életét a biztonsági erők fellépése nyomán a tüntetések során.

Mianmarban rendszeresek a tüntetések azóta, hogy a hadsereg február 1-jén átvette a hatalmat és őrizetbe vette Vin Mjint államfőt, Aung Szan Szú Kjí államtanácsost, az ország akkori de facto vezetőjét, valamint a kormányzó Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) több magas rangú tisztségviselőjét.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1211246460 (3)
védettségi igazolvány koronavírus vakcina védőoltás oltási igazolvány
koronavírus maszk getty stock
dunaferr dunaújváros vasmű
vaccine
pfizer vakcina koronavírus
balaton balatonfüred
románia maszk tesztelés

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
afganisztan robbanas