Előfizetői tartalom

Megjött az AstraZeneca állásfoglalása az EMA döntése után

Portfolio
Az AstraZeneca közleményben reagált az európai gyógyszerfelügyeleti szerv mai bejelentésére, amely szerint a vakcina és a vérrögképződés között összefüggés lehet. A vakcinagyártó szerint az esetek ritkák, és emlékeztetett, hogy a WHO még nem talált összefüggést. Emellett jelezték, együttműködnek a hatóságokkal, és mindent megtesznek az esetek kivizsgálásáért.

A mai nap folyamán az Egyesült Királyság gyógyszerhatósága (MHRA) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befejezte a kivételesen ritka, alacsony vérlemezkeszám mellett előfordult, vérrögképződéssel járó esetek vizsgálatát, amelyet 34 millió AstraZeneca vakcina beadását követően észleltek. Az EMA a vizsgálatokat követően az oltás további használatát javasolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés