Előfizetői tartalom

Olyan megállapodást alapozhattak meg Bécsben, amely eldöntheti a Közel-Kelet jövőjét

Palkovics Máté
Kedden megkezdődtek a tárgyalások Bécsben az iráni nukleáris program jövőjét érintő megállapodás felélesztésével kapcsolatban. Az egyeztetések fő célja egyrészt az, hogy az Egyesült Államok visszalépjen a 2015-ös atomalkuba, másrészt pedig az, hogy Irán tartsa be a megállapodásban foglaltakat. Bár jelenlegi találkozó mindenképpen fontos előrelépést jelent, a számos érdekellentét miatt elég valószínűtlen, hogy egyhamar megállapodás születik a kérdésben, sokkal inkább lehet egy elhúzódó tárgyalási folyamatra számítani.

A Bécsben tartott találkozón Irán és a 2015-ös atomalku jelenlegi tagjai, azaz Franciaország, az Egyesült Királyság, Németország, Oroszország, valamint Kína képviselői vettek részt az Európai Unió elnöklése mellett. Az Egyesült Államok delegációja egy külön épületben gyűlt össze, mivel Irán elutasította azt, hogy közvetlenül tárgyaljon az amerikaiakkal, így főleg...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái