Előfizetői tartalom

Vlagyimir Putyin súlyos árat fizethet, ha kirobban a háború Ukrajnában

Palkovics Máté
Lassan hetedik éve vannak érvényben az Oroszország ellen hozott szankciók, amelyeket még a Krím-félsziget elfoglalása miatt vetettek ki a nyugati országok. A Vlagyimir Putyin vezette Oroszország ennek hatására az elmúlt években kiépített ugyan egy viszonylag önellátó, nemzeti gazdaságot, ennek szerkezete azonban igen sérülékeny. Sokan úgy vélik, hogy most ismét kiújulhat a konfliktus Kelet-Ukrajnában, ez azonban valószínűleg az orosz félnek sem áll érdekében a szűk nemzetközi mozgástér és más gazdasági megfontolások miatt.

Szankciók sorozata Sokakat meglepett, amikor Oroszország 2014-ben annektálta a Krím-félszigetet, majd pedig hol aktívan, hol pedig passzívan támogatta a Donyec és Luhanszk régióban folyó szeparatista tevékenységeket. Ennek hatására az Európai Unió tagállamai és számos más nyugati ország, köztük az Egyesült Államok, szankciók teljes sorát rótta ki Oroszországra, amelynek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái