Előfizetői tartalom

A héten eldőlhet, hogy ki lesz Angela Merkel utódja

Palkovics Máté
Németországban szeptemberben parlamenti választásokat tartanak, amellyel minden bizonnyal új időszámítás kezdődik a német politikai életben, ugyanis az már biztos, hogy Angela Merkel nem méretteti meg magát. Ezért is különösen fontos, hogy Merkel pártszövetsége, a CDU/CSU kit indít kancellár-jelöltként. Eddig ketten jelentkeztek be a pozícióra, a CDU-elnök Armin Laschet és a CSU vezetője, Markus Söder. Kettejük közül egyelőre Laschet tűnik befutónak, de alacsony népszerűségi mutatói miatt még korai lenne végeredményt hirdetni.

Angela Merkel 2018-ban jelentette be, hogy négy választási győzelem után nem jelölteti magát kancellárként az CDU/CSU színeiben a 2021 szeptemberében esedékes parlamenti választásokon. Ennek következtében már lassan három éve meghatározó kérdés a német közéletben, hogy ki legyen a 2005 óta hatalmon lévő Merkel utódja. Ennek fényében nagy figyelem övezte a 2018-as elnökválasztást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái