Előfizetői tartalom

Joe Biden később vonja ki az amerikai csapatokat Afganisztánból

MTI
Joe Biden amerikai elnök szeptember 11-ig akarja kivonni az amerikai csapatokat Afganisztánból, s ezt a döntését szerdán készül bejelenteni - írta a The Washington Post című lap és a Reuters hírügynökség kedden "bennfentes" forrásokra hivatkozva. Az idézett források nem közöltek részleteket, annyit tudattak csupán, hogy Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter szerdán fogja tájékoztatni a döntéséről a NATO-szövetségeseket Brüsszelben, az elnök pedig a nyilvánosság előtt tesz bejelentést erről.

A hír alapján tehát biztosnak tűnik, hogy aligha tartható az amerikai katonák távozásának a tálibokkal kötött dohai egyezményben szereplő, május 1-jei határideje. Biden március 17-én már jelezte: bár elképzelhetőnek, de nehezen teljesíthetőnek tartja az említett határidőt. Az ABC News amerikai hírcsatornának adott akkori interjújában hozzátette: egyelőre tárgyalnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái