Előfizetői tartalom

Megjelent egy jelentéktelennek tűnő felmérés a benzines és dízel autók betiltásáról

Egy friss felmérés szerint, amelyet 15 európai nagyvárosban készítettek, az emberek többsége támogatná, hogy betiltsák a belsőégésű motorral szerelt járművek értékesítését 2030-tól annak érdekében, hogy csökkenjen a károsanyag-kibocsátás és lassuljon a globális felmelegedés. A dolog érdekessége, hogy a Transport & Environment (T&E) által készíttetett, elsőre talán jelentéktelennek tűnő átfogó kutatás eredményei éppen egy olyan időszakban jelentek meg, amikor Brüsszelben nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minden releváns, éghajlattal kapcsolatos szakpolitikát felülvizsgáljanak.

A világ rohamléptekben halad a karbonsemlegesség felé, a nagyszabású célok kitűzésében pedig az Európai Unió sem kíván lemaradni, ezért az Európai Bizottság gőzerővel dolgozik azon, hogy 2021 júniusára minden releváns, éghajlattal kapcsolatos szakpolitikát felülvizsgáljon, vagy javaslatot tegyen a felülvizsgálatra, ahol szükséges. A terv az, hogy az elérendő üvegházhatásúgázkibocsátás-csökkentési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái