ukrán tankok
Globál

Orosz támadás elhárítására készül az ukrán haderő, több nagy gyakorlat is lesz

Portfolio
Több helyszínen is nagyszabású hadgyakorlatot tervez végrehajtani az ukrán haderő az ország keleti részében, hogy egy esetleges orosz támadás elhárítására készüljenek.

Az ukrán haderő főparancsnoksága a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az „átmenetileg megszállt Krím határán” hadmozdulatokat hajtanak majd végre, mely során egy „esetleges ellenséges betörést” szimulálnak. Az esemény a jelek szerint már elkezdődött, videót is közzétettek róla.

A fiktív ellenség (amely egyértelműen Oroszország, de nem nevezték meg), a felvázolt forgatókönyv szerint tankokkal és gyalogsággal hatol be a Krím felől Ukrajna területére, erre válaszul az ukrán haderő mozgósítja a tartalékos harckocsizóit és a tankelhárító rendszereit is – írják a Facebook oldalon.

Mint írják, a gyakorlat során 100 milliméteres, MT-12-es lövegeket vetettek be, ezek a szimuláció során „gyorsan harcállást vettek fel és megsemmisítették az ellenséges célpontokat.” Az MT-12-es egy ’70-es években gyártott, szovjet vontatott löveg.

A tankelhárítókat harckocsizók támogatják, akik a pozícióváltást, az alakzatban való manőverezést, a fedezékválasztást és az álcázást gyakorolják, majd sor kerül az elméleti ellenség megsemmisítésére is.

Közben a Lenta.ua arról ír, hogy az SzBU, az ukrán belbiztonsági szolgálat a Harkov-régióban fog gyakorlatozni, „kiemelt fókusszal a határ menti régiókra.” A gyakorlatban részt vesznek majd a nemzeti gárda, az ukrán rendőrség és a határőrség egyes alakulatai is.

Mint írják, „terrorellenes műveletekre” készülnek majd a szervezetek különleges műveleti egységei és „a lehető legvalósághűbb körülmények közt kerül majd sor rájuk.” Arra is megkérték a térség civil lakosságát, hogy minden időben tartsák maguknál az irataikat, mert spontán ellenőrzésekre is sor kerülhet.

Az ukrán kormány terroristáknak hívja a donyeci szakadárokat, az ellenük irányuló hadmozdulatokat pedig „terrorellenes hadműveleteknek.”

Címlapkép: Ukrinform / Barcroft Studios / Future Publishing

GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia
utazás koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
berlin nemetorszag