lloyd
Globál

Támogatásáról biztosította Amerika Ukrajnát és bejelentették, hogy katonákat küldenek Németországba

Portfolio
Támogatásáról biztosította az Egyesült Államok és a NATO Ukrajnát, majd bejelentette Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter, hogy növelni fogják az amerikai katonai jelenlétet Németországban – írja a New York Times.

Tegnap utazott Brüsszelbe Dmitro Kuleba, ukrán védelmi miniszter, hogy NATO-országok képviselőivel, illetve a NATO-főtitkárral egyeztessen az ukrán határon történő, jelentős orosz csapatmozgásokról. Az egyeztetés után a NATO főtitkára csapatainak visszavonására kérte Oroszországot:

A találkozó után rövidesen Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter bejelentette: leállítanak minden Donald Trump által kezdeményezett csapatkivonási műveletet Németországból és még 500 katonát küldenek az országba, növelve ezzel az amerikai katonai jelenlétet. Jelenleg körülbelül 36 ezer amerikai katona állomásozik Németországban.

„Ezek a katonák hozzáadnak majd a meglévő konfliktus-megelőzési képességeinkhez és ha szükséges, harcolnak és győzni fognak” – fogalmazott Austin.

„Az Egyesült Államok határozottan kiáll Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett” – mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter, miután Kulebával egyeztetett. Hozzátette: elsősorban az amerikai kontingens tüzérségi, lég- és rakétavédelmi, elektronikus harcászati és kibervédelmi képességeit fogják erősíteni.

Ma egyeztet Blinken, Austin és több NATO-tagállam külügy- és védelmi minisztere arról, hogy milyen támogatást biztosítsanak Ukrajnának a kialakult krízisben.

Címlapkép: Sean Gallup/Getty Images

bill melinda gates
ferencpapa
gazdasági kilátások cégvezető
Ukrajna
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
ferencpapa