koronavírus vakcina oltás
Globál

Az amerikai járványügy egyelőre nem döntött a Jonhson&Johnson vakcináról

MTI
Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szakértői tanácsadó testülete elhalasztotta a döntéshozatalt a Johnson and Johnson cég koronavírus elleni vakcinájával kapcsolatban. A vakcina használatát nemrég felfüggesztették az Egyesült Államokban, miután több embernél néhány nappal az oltás után ritka, vérrögképződéses rendellenességek léptek fel.

A CDC bizottsága egy rövid rendkívüli ülést követően közölte: több információra van szüksége ahhoz, hogy javaslatot tudjon tenni a további teendőkkel kapcsolatban.

Az amerikai egészségügyi hatóságok kedden javasolták a Johnson and Johnson koronavírus elleni, egydózisú vakcinája alkalmazásának felfüggesztését, miután hat embernél néhány nappal az oltás után ritka, vérrögképződéses rendellenességek léptek fel. A CDC és az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) elővigyázatosságból a vakcina alkalmazásának felfüggesztését tanácsolta addig, amíg ki nem vizsgálják az eseteket.

A hat személy mindegyike nő, 18 és 48 éves kor közöttiek, és esetükben az oltás beadása után 6-13 nappal trombocitopéniával (alacsony vérlemezkeszámmal) kombinált - az igen ritka, főként fiatalabb nőknél előforduló - agyi vénás sinustrombózis (CVST) volt megfigyelhető. A CDC és az FDA szerint azonban a mellékhatások látszólag rendkívül ritkán fordulnak elő. Helyi médiabeszámolók szerint az egyik nő meghalt, egy másik, válságos állapotban lévőt pedig kórházba szállítottak. A Johnson and Johnson védőoltását eddig közel hétmillióan kapták meg az Egyesült Államokban.

Címlapkép: Getty Images

Vitara
richter3_forras_richter
koronavirus
legszennyezettseg india shutterstock
digitális bank chip
GettyImages-1211246431 (3)
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
who kina tajvan