usaorosz
Globál

Orosz diplomatákat utasíthat ki Amerika

Portfolio
Akár már csütörtökön bejelenthetik, hogy az amerikai kormányzat tíz orosz diplomatát utasít ki az országból, illetve tovább szigorítja az amerikai bankoknak az orosz állampapírokkal való kereskedést – értesült a Wall Street Journal. A lépések oka a 2016-os elnökválasztás befolyásolása, illetve korábbi hackertámadások lehetnek.

A lap forrásai szerint a Biden-kormányzat most jutott el oda, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztás befolyásolását, valamit kisebb ügyeket megtoroljon Oroszországot. Ennek keretében meghosszabbíthatják az amerikai bankok tilalmát a kötvénypiacon, ez a lépés a bevezetéskor a hozamok emelkedésével járt, így kézzelfogható gazdasági nehézséget okozott.

A hírek szerint tíz orosz diplomatát kiutasíthatnak az USA-ból, az amerikaiak más dolgokat is Oroszország szemére vetnek. Egyrészt állítólag Afganisztánban vérdíjat fizettek azért, ha amerikai vezető katonákat öltek meg, másrészt korábban a Krím-félsziget bekebelezése miatt is fenyegettek már szankciókkal.

Ha valóban bejelentik a szankciókat, annak üzenetértéke is lehet, hiszen az utóbbi napokban pattanásig feszült a helyzet Ukrajna határainál, komoly orosz csapatokat vontak ugyanis össze. A nyugati országok egyelőre próbálják hűteni a kedélyeket, a szankciókkal Biden további nyomást gyakorolhat Oroszországra.

Címlapkép: Getty Images

vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
frankfurt
ausztria koronavírus maszk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
románia