auto ellenorzes birsag
Globál

Félelmetes lobbierő mozdult meg a benzines autók betiltásáért

Portfolio
Két rendkívül erős szervezet, a Corporate Electric Vehicle Alliance (CEVA) és a Business for Innovative Climate and Energy Policy (BICEP) levélben fordult az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségéhez (EPA) és az Egyesült Államok közlekedési hatóságához (NHTSA) annak érdekében, hogy kiharcolják a benzines autók betiltását.

A két szervezet több, mint 80 olyan vállalatot tömörít magába, amelyek együttes éves árbevétele eléri az 1 300 milliárd dollárt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két csoport rendkívül nagy lobbierővel bír az Egyesült Államokban, ahol most az akarják elérni, hogy kizárólag zéró emissziós személyautókat lehessen forgalomba helyezni 2035-től – írja az Electrek.

A belsőégésű motorral szerelt járművek betiltása nagyon forró téma lett az elmúlt hónapokban, európai országok, amerikai szenátorok és vezető autógyártók sorra állnak ki amellett, hogy 10-15 éven belül kizárólag tisztán elektromos járműveket lehessen forgalomba helyezni.

A héten megjelent egy friss kutatás is, amelyet a a Transport & Environment (T&E) környezetvédelmi szervezet készíttetett 15 európai nagyváros bevonásával annak érdekében, hogy kiderüljön, mit gondolnak az emberek a témáról.

A felmérés két nagyon érdekes eredménnyel zárult:

  1. A megkérdezettek 63 százaléka támogatta azt az elképzelést, amely szerint kizárólag elektromos járműveket lenne szabad értékesíteni az Európai Unióba 2030-tól. Miközben 29 százalékuk ellenezte az ötletet, 8 százalék pedig nem tudott vagy akart állást foglalni
  2. Az egyes nagyvárosokban a válaszadók 51-77 százaléka támogatná, hogy az évtized végétől kizárólag zéró emissziós járműveket lehessen eladni az EU-ban

Utóbbi eredmény egyben azt is jelenti, hogy a felmérésben vizsgált nagyvárosok mindegyikében többségben voltak azok a válaszadók, akik nem bánnák, hogyha száműznék a benzines és dízel motorral szerelt járműveket a szalonokból 2030 után. 

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
GettyImages-1182794270
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
hadsereg katona tank getty stock