Előfizetői tartalom

Ragaszkodik az EU a Brexit-alku Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyve végrehajtásához

MTI
Az Európai Unió rendíthetetlenül ragaszkodik az Egyesült Királyság EU-tagsága megszűnéséről (Brexit) szóló megállapodásnak az Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyve végrehajtásához, ami a béke, a stabilitás, és a jólét egyetlen záloga az Ír-szigeten - jelentette ki Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja közleményében pénteken.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint Sefcovic előző nap késő éjszakába nyúlóan tárgyalt David Frost brit főtárgyalóval a Brexit-megállapodás végrehajtásának részleteiről. Sefcovic hangsúlyozta, az Európai Unió továbbra is elkötelezett az Ír-sziget fegyveres konfliktusainak évtizedeit 1998-ban lezáró nagypénteki megállapodás védelme mellett. A megállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés