Előfizetői tartalom

Súlyos a helyzet, ijesztő tempóban terjednek a szintetikus kábítószerek Európában

MTI
Egyre jobban terjednek a vegyileg összeállított kábítószerek az Európai Unióban, az illegális kereskedelmükkel foglalkozó bűnszövetkezetek mintegy 30 milliárd euró profitra tesznek szert évente - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az unió büntető- és igazságügyi együttműködési ügynöksége, az Eurojust.

A hágai székhelyű szervezet elemzésében rámutatott, hogy az elmúlt öt évben az ügynökség által vizsgált drogkereskedelmi ügyek száma megduplázódott. Az esetek egyharmadában metanfetamin, illetve más pszichoaktív szerek hatóanyagainak kémiai módosításával létrehozott új drogok után nyomoztak a bűnüldöző hatóságok. Az Eurojust arra is rávilágított, hogy a drogkereskedelemmel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés