oath keepers
Globál

Aktív rendőrök segítségével készül polgárháborúra az egyik legnagyobb amerikai milícia

Portfolio
Aktív rendőri szolgálatot ellátó személyek segítik az Oath Keepers nevű amerikai milíciát – ismerte el a szervezet egyik vezetője, Jim Arroyo a CBS-nek adott interjúban. A vezető arról is beszélt, hogy a polgárháború reális eshetőség Amerikában, ezért készen kell rá állniuk.

„Nagyon tapasztaltak a srácaink. Aktív szolgálatot teljesítő rendőrök vannak a szervezetünkben, akik segítenek a kiképzésben. Be tudunk olvadni a rendőrségbe és igazság szerint, sok esetben a kiképzésünk sokkal összetettebb a katonai hátterünk miatt” – fogalmazott Jim Arroyo az interjúban.

A beszélgetésről közzétett videóban bevágtak egy snittet is, melyben Arroyo nyugdíjasoknak tart előadást arról, hogy élhetnek túl egy természeti katasztrófát vagy egy polgárháborút.

Azért beszélünk zavargásokról, polgárháborúról, mert nem vicc, megtörténhet és fel kell rá készülnünk

– mondta Jim Arroyo az előadás során.

Fontos megjegyezni: Arroyo nem buzdít senkit erőszakra az előadás során, a kontextusból úgy tűnik, hogy inkább egyfajta külső tényezőként gondol a polgárháború eshetőségére, melyet követőinek túl kell élnie.

Az Oath Keepers egy több tízezer főt számláló, decentralizált milícia Amerikában, számos szélsőséges tevékenységet figyelő amerikai szervezet szélsőjobboldali szervezetként azonosítja őket. A milícia tagjai többnyire úgy gondolják, hogy az amerikai kormány egy elnyomó szervezet, amely számos ponton megszegi az ország alkotmányát, ezért a szervezet vezetői közül többen polgári elégedetlenségre kérik a milícia tagjait. Gyakran látni az „Oath Keepereket” fegyverekkel felvonulni különféle tüntetéseken, többen közülük részt vettek a Capitolium ostromában is, 2021. január 6-án. Rengetegen közülük volt rendőrök, katonák.

Az Egyesült Államok haderejéből és rendőri szerveiből a január 6-ai események hatására elkezdték kiszórni a szélsőségeseket, az Oath Keepers az egyik szervezet, melynek tagjait szűrni kezdték:

Címlapkép: Robert Nickelsberg/Getty Images

GettyImages-1211246431 (3)
koronavirus
melinda gates
Kásler Miklós FB
ever given
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
izrael