Előfizetői tartalom

Berendelték Prágában az orosz nagykövetet, több tagállamban is orosz kiutasítások jöhetnek

MTI
Szerda délutánra bekérették a cseh külügyminisztériumba Alexander Zmejevszkijt, Oroszország prágai nagykövetét - közölte Jan Hamácek cseh kormányfőhelyettes, belügyminiszter és megbízott külügyminiszter kedden Prágában, miután Andrej Babis kormányfővel megvitatta a cseh-orosz diplomáciai konfliktus legújabb fejleményeit.

Hamácek bejelentette: át kívánja adni a nagykövetnek a hivatalos cseh tiltakozást az ellen, ahogy Oroszország eljárt Csehország ellen azt követően, hogy Prága szombaton 18 orosz diplomatát kiutasított az országból. Válaszul Moszkva vasárnap 16 cseh diplomatát és 4 követségi alkalmazottat utasított ki Oroszországból. Prága szerint az orosz diplomaták a titkosszolgálatoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés