Előfizetői tartalom

Durván összekaptak a csehek és az oroszok, az EU és benne a V4 a prágai kormány mögé állt

MTI
|
Portfolio
Az Európai Unió teljes támogatásáról és szolidaritásáról biztosította Csehországot, amiért cseh diplomáciai lépésekre válaszul Oroszország 16 cseh diplomatát és négy követségi alkalmazottat nyilvánított nemkívánatos személynek - közölte az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) kedden. Még ezt megelőzően hétfőn este a visegrádi négyek többi három országának, azaz Lengyelországnak, Szlovákiának és Magyarországnak a külügyminisztériumai szolidaritásukat fejezték ki a csehek felé az oroszokkal kapcsolatos lépéseik miatt – derült ki a lengyel külügyi tárca oldalán megjelent közleményből.

Az uniós szolgálat közleménye annak kapcsán készült, hogy a cseh kormány szombaton 18 orosz diplomatát utasított ki az országból, akik a helyi hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatoknak dolgoztak. Válaszul Prága lépésére Moszkva 16 cseh diplomatát és négy követségi alkalmazottat nyilvánított nemkívánatos személynek. A kiemelték: az Európai Uniót mélységes aggodalommal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái