légvédelmi rakéta
Globál

A szír főváros környékén bombázott Izrael

Portfolio
Egy azonosítatlan rakétaindítót és légvédelmi rendszereket bombázott Izrael Damaszkusz, a szír főváros körül, rövidesen azután, hogy rakétatámadás érte azt a régiót, ahol Izrael atomreaktora működik – írja a Politico.

A napokban élesítette rakétavédelmi rendszerét Izrael, miután egy Szíriából kilőtt rakéta jelent meg Abu Krinat környékén, néhány kilométerre Dimonától, ahol Izrael atomreaktora működik. Az nem világos, hogy a védelmi rendszernek sikerült-e elfognia a kilőtt rakétát és az sem, hogy pontosan milyen rakétát lőttek ki a térségre. A Politico szerint szó lehetett arról is, hogy egy Irán-közeli milícia vette célba Izrael atomreaktorát, de az is, hogy egy szír kormány által kilőtt légvédelmi rakéta véletlenül a területre tévedt. Az incidens során nem sérült meg senki.

A támadás után rövidesen Izrael Damaszkusz környékét bombázta, mely során megsemmisült néhány légvédelmi rendszer és a rakétaindító is, amelyből az Abu Krinatra kilőtt rakéta származott. A szír kormány szerint Izrael a Golán-fennsíkról indította a támadást és a szíriai védelmi rendszereknek „sikerült elfogniuk a kilőtt rakéták nagy részét.” Az incidens során négy szíriai kormánykatona sérült meg.

A Politico nem tudósít arról, hogy a csapás során megsemmisült fegyverrendszerek pontosan kihez tartoztak, sem arról, hogy Izrael milyen eszközökkel vitte véghez a válaszcsapást. A szír kormányerők együttműködnek számos helyi milíciával és Irán régióban állomásozó csapataival is. Irán és Izrael ősellenségek, a mostani támadás lehetett egyfajta válaszcsapás is arra, hogy Irán szerint Izrael szabotálta az elmúlt hetekben a natanzi atomlétesítményt.

Címlapkép: Anton Petrus / Getty. A kép illusztráció.

koronavirus
GettyImages-1211246431 (3)
melinda gates
Kásler Miklós FB
ever given
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
izrael