alekszej navalnij
Globál

Újabb szankciókat kaphat a nyakába Oroszország Navalnij halála esetén

MTI
Az Európai Unió Vlagyimir Putyin orosz elnököt és az orosz hatóságokat fogja felelősnek tartani azért, ha meghalna a bebörtönzött és éhségsztrájkot folytató ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij, valamint újabb szankciókat vezetnének be Moszkva ellen - jelentette ki Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter egy csütörtöki tévéinterjújában.

Tűrhetetlen az a könyörtelen üldöztetés, amelyet Navalnijnak el kell szenvednie. Élete veszélyben van. Reméljük, nem történik meg a legrosszabb, de nagyon határozottnak kell lennünk, vagyis szankciókat kell hozni- tette hozzá a miniszter a France 2-nek.

Le Drian szerint Oroszország az utóbbi időben háromféle értelemben is nagyon messze ment. Először is a belföldön érvényesülő tekintélyelvűségben, amire példának a Navalnij-ügyet mondta. Azután a kifelé irányuló megfélemlítésben, provokációban. Erre említette példának, hogy Moszkva több tízezer katonát vonultatott föl az ukrajnai határ közelében. Harmadészt pedig a más országok belügyeibe való beavatkozásban, mert szerinte Oroszország próbálja támadni a demokrácia nyugati működési módját.

Mindazonáltal úgy ítélte meg, hogy most már inkább párbeszédre van szükség Moszkvával, mint büntetőintézkedésekre.

(Putyin) kellemetlen szomszéd... néha veszélyes, de még mindig ő van ott (a hatalomban), ezért továbbra is beszélnünk kell vele. Nem hiszem, hogy Oroszország katonai akciót akarna indítani Ukrajna ellen, de katonák állomásoztatása a határ közelében azzal a veszéllyel jár, hogy baleset vagy valamilyen incidens történik

- mondta.

A 44 éves Navalnijt a moszkvai repülőtéren vették őrizetbe január 17-én, amikor hazatért németországi gyógykezeléséről, miután több nyugati laboratórium szakvéleménye szerint augusztusban Oroszországban megmérgezték. Február 2-án egy moszkvai bíróság letöltendőre változtatta az úgynevezett Yves Rocher-ügyben korábban rá kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést. Az ítélet értelmében a korábban házi őrizetben eltöltött idő figyelembevételével a kirótt három és fél évből valamivel több mint két és fél évet kell letöltenie.

Az ellenzéki politikus március 31. óta éhségsztrájkot folytat a börtönben, mert kifogásolta, hogy nem engednek be hozzá olyan orvosokat, akikben megbízik, és nem részesült megfelelő orvosi ellátásban. Orvosa szombaton azt mondta, hogy rendkívül rossz a vérképe neki, és akár a közeli napokban meghalhat.

Tatyjana Moszkalkova emberi jogi biztos közölte szerdán, hogy Navalnijt a börtönkórházban az előző nap az ügyészségi felügyelet keretében felkereste négy olyan orvos, aki nem az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) alkalmazottja. Egyelőre "nincs komoly ok az aggodalomra" a rab egészségi állapotával kapcsolatban, a szükséges ellátásban részesül és infúziót kap.

Címlapkép forrása: Nikita Shvetsov/Anadolu Agency/Getty Images

izrael
szerbia
utazás koronavírus
irán elnökválasztás 2

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
izrael