space x
Globál

Történelmi kilövést hajtott végre a SpaceX

Portfolio
Elon Musk cége, a SpaceX sikeresen fellőtte harmadik, utasokat is szállító rakétáját a NASA-val együttműködésben. Ez volt az első alkalom, hogy a rakétát és asztronautákat szállító kapszulát is korábban már használt egységekből állították össze – írja a Wall Street Journal.

A Falcon 9 névre keresztelt rakéta helyi idő szerint 5 óra 49 perckor szállt fel a Floridában található Kennedy Űrközpontról és várhatóan 24 órán belül eléri a Nemzetközi Űrállomást, ahol a legénység hat hónapot fog eltölteni.

A mostani kilövés több szempontból is mérföldkőnek tekinthető. Egyrészt ez lesz az első alkalom, hogy a SpaceX két űrkapszulát is párhuzamosan tart fent a Nemzetközi Űrállomáson, illetve most először szállítanak külföldi asztronautákat.

A legfontosabb hír azonban az, hogy a kilövéshez használt rakéta és kapszula egy korábbi expedícióról maradt meg, így lényegében újrahasznosították őket.

Ez nagy előrelépés lehet a költségcsökkentés szempontjából, valamint annak érdekében is, hogy a jövőben gazdaságosabbá válhasson az űrutazás, amely Elon Musk egyik régóta hangoztatott szándéka.

A következő ilyen rakétát ősszel tervezi fellőni a SpaceX és a NASA. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben többször érte meghibásodás a SpaceX rakétáit, a mostani sikeres misszió új lökést adhat Musk terveinek. Azt már most tudni lehet, hogy a NASA megbízta a SpaceX-t azzal, hogy 2024-ig fejlesszen ki egy új űrkapszulát, amellyel le lehet szállni a Holdon. Ez is jól mutatja azt, hogy a NASA a jövőre nézve szorosabb együttműködést kíván fenntartani magánvállalatokkal az űrtechnológia fejlesztése és gazdaságosabbá tétele céljából.

Címlapkép forrása: Joe Raedle/Getty Images

GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia
utazás koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
berlin nemetorszag