Előfizetői tartalom

Koronavírus: Csehországban nemrég még tragikus volt a helyzet, de már egyre enyhül a nyomás

MTI
Lényegesen lelassult a héten a koronavírus-járvány terjedése Csehországban: pénteken kevesebb mint 2600 új igazolt fertőzést mutattak ki a laboratóriumok, ami szeptember óta a legalacsonyabb szám. Heti összehasonlításban mintegy 600-zal kevesebben fertőződtek meg pénteken, mint egy hete - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján szombaton reggel nyilvánosságra hozott statisztikából.

Fokozatosan enyhül a kórházakra nehezedő nyomás, és egyre több a szabad ágy. A lélegeztetőgéppel ellátott speciális ágyak több mint egyharmada már felszabadult. Pénteken a kórházakban 3470 beteget kezeltek, a súlyos esetek száma 765. Ezek a mutatók legutóbb tavaly október elején voltak ilyen alacsonyak. A helyzet javulása lehetővé tette az intézményeknek, hogy visszatérjenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés