Előfizetői tartalom

Az EMA és az ECDC a jövőben közösen ellenőrzi a koronavírus-vakcinákat

MTI
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a jövőben közösen végzi az uniós használatra már engedélyezett, koronavírus elleni vakcinák forgalomba hozatala utáni fokozott, biztonságukra, hatékonyságukra és hatásaikra fókuszáló ellenőrzését Európában - erről a két uniós ügynökség tájékoztatott közös közleményben hétfőn.

A vizsgálatok, és az azok alapján készített tanulmányok kulcsfontosságúak ahhoz, hogy megfelelő adatok álljanak rendelkezésre az oltások előnyeinek és kockázatainak értékeléséhez. Ezért az EMA és az ECDC mostantól közösen koordinálja és felügyeli a folyamatok menetét az Európai Unió több tagországában - közölték. Hozzátették, az ügynökségek az Európai Bizottsággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés