Előfizetői tartalom

A szlovén szakemberek elégedetlenek az oltási kampány tempójával

MTI
Szlovéniában a koronavírus elleni oltási kampány ütemének felgyorsítását kérik a szakemberek, hogy az elkövetkező hónapokban rendeződhessen a járványhelyzet az országban - írta a helyi sajtó kedden. Figyelmeztettek, hogy a jelenleginél kétszer-háromszor több embert kellene beoltani egy nap alatt, mert különben az immunizáció késő őszig is eltarthat, főleg, hogy a 70 év felettiek mindössze 40 százaléka kapta csak meg valamelyik vakcinát.

Egyes vélemények szerint most, hogy már több oltóanyag áll rendelkezésre, nem kellene korhatárt szabni, hanem mindenkit, aki szeretné, be kellene oltani. A kormány azonban egyelőre nem áll el attól a tervétől, hogy először az idősek számára biztosítsa a védettséget a koronavírus ellen - írták a lapok. Szlovéniában keddre 864-gyel 242 ezernél többre nőtt a regisztrált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés