menekultek usa
Globál

Itt van Joe Biden világraszóló bejelentése: négyszer több menekültet fogad be Amerika

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy 62500 főre emeli ez Egyesült Államokba éves szinten befogadható menekültek számát, miután több kritika is érte, amiért eddig nem növelte a létszámkorlátot – írja a Reuters.

Biden két héttel azt követően gondolta meg magát, hogy kormánya bejelentése alapján továbbra is érvényben maradt volna a Trump-kormány által meghatározott 15 ezer fős létszámkorlát. Biden nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a történelmileg alacsony létszámkorlát nem tükrözi Amerika értékeit, egy olyan országét, amely támogatja a menekülteket.

Biden egyébként már rögtön hivatalba lépése után jelezte, hogy emelni akar a befogadható menekültek számán, azonban sokakat meglepett, hogy ezt végül nem lépte meg, amelyben vélhetően az Egyesült Államok déli határán kialakult menekültkrízis is szerepet játszott. Emellett a Biden-kormány szerint a Trump-kormány korlátozásai miatt nem tudják elég gyorsan növelni a keretszámokat.

A fent említett amerikai menekültügyi program azonban nem egyenlő a menedékkérők számára biztosított lehetőségekkel. A menekültek már azelőtt szigorú átvilágítás alá kerülnek, mielőtt beléphetnének az Egyesült Államokban, ezzel szemben a menedékkérők egyszerűen megérkeznek az amerikai határhoz és ott nyújtanak be menedékkérelmet.

Biden egyébként elismerte, hogy kétségei vannak afelől, hogy képesek lesznek 62500 menekültet befogadni a pénzügyi év végéig, azaz szeptember 30-ig vagy tartani a jövő évre előirányzott 125 ezres számot.

Fontos megjegyezni azt is, hogy keretszámok késői megemelése és az emiatt kialakult bizonytalanság miatt már több száz olyan menekültnek kellett törölni repülőjáratát, akiket már átvilágítottak az amerikai hatóságok.

Címlapkép forrása: David McNew/Getty Images

európai bizottság brüsszel eu európai unió
eeszt időpont koronavírus oltás vakcina
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
korona válság