ujdelhi_india
Globál

Koronavírus: már több vakcinára is lehet regisztrálni itthon, Ausztria saját védettségi igazolványt ad ki

Portfolio
A globális adatok azt mutatják, hogy a koronavírus újabb járványhulláma elérhette a tetőpontját, az új fertőzöttek száma 323 ezer volt a világban az előző 24 órában. Az Egyesült Államokban tovább javult a helyzet, Indiában viszont még mindig nagyon magas esetszámokat közölnek. Magyarországon is visszaszorulóban van a járvány, az itthon beoltottak száma már 4 millió felett van. A Sinopharm vakcinájáról viszont kedvezőtlen hírek érkeztek, amelyekre Müller Cecília is reagált. Itthon a 16-18 évesek regisztrálhatnak majd a Pfizer oltásra, a Szputnyikra pedig azok a regisztráltak, akik erről SMS-t tájékoztatást kapnak. Legfrissebb keddi híreink percről percre.

Koronavírus: az európaiak egynegyedét már beoltották

Egyre gyorsabban halad a koronavírus elleni oltások beadása az Európai Unióban, az európaiak egynegyede már megkapta a vakcina első adagját - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében kedden.

Tovább a cikkhez

Hamarosan megszűnhet a személyes ügyfélszolgálatok többsége

Az elektronikus aláírás, e-hitelesítés széles körű elterjedésével a klasszikus ügyfélszolgálati irodák többsége tíz éven belül eltűnhet - állítja a Netlock.

Tovább a cikkhez

"Pillanatokon belül Magyarországon is meg fog jelenni az indiai mutáns"

Durván egy hét múlva derülhet ki, milyen hatása van a járványra a teraszokra szabadult tömegnek, az indiai mutáns pedig pillanatokon belül meg fog jelenni Magyarországon – mondta az ATV-nek Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos.

Tovább a cikkhez

Már nagyon készülnek az olaszok az EU-s védettségi kártya bevezetésére

Világos és egyszerű szabályokra van szükség az európai és nemzetközi idegenforgalom újraindítására Mario Draghi miniszterelnök szerint, aki az európai zöldigazolvány június második felétől számított életbe léptetését jelentette be a G20 országcsoport turisztikai minisztereinek tanácskozása végén Rómában kedden.

Tovább a cikkhez

Kivételes elbánást kaphatnak a beoltottak Romániában is

A koronavírus-járvány miatt elrendelt egyes korlátozások alóli mentesség bevezetését helyezte kilátásba kedden Florin Citu miniszterelnök Romániában azok számára, akik beoltatják magukat a betegség ellen.

Tovább a cikkhez

Új koronavírus-vakcinát dobhat piacra hamarosan a BionTech és a Pfizer

A koronavírus elleni első oltóanyagánál jóval enyhébb, mínusz 80 helyett csupán plusz 2 és plusz 8 Celsius-fok közötti hűtést igénylő vakcinájának engedélyeztetésén dolgozik a német BioNTech cég - jelentette be kedden a vállalat vezérigazgatója. Az új vakcina gyártása is közösen történt a Pfizerrel.

Tovább a cikkhez

A szlovén szakemberek elégedetlenek az oltási kampány tempójával

Szlovéniában a koronavírus elleni oltási kampány ütemének felgyorsítását kérik a szakemberek, hogy az elkövetkező hónapokban rendeződhessen a járványhelyzet az országban - írta a helyi sajtó kedden. Figyelmeztettek, hogy a jelenleginél kétszer-háromszor több embert kellene beoltani egy nap alatt, mert különben az immunizáció késő őszig is eltarthat, főleg, hogy a 70 év felettiek mindössze 40 százaléka kapta csak meg valamelyik vakcinát.

Tovább a cikkhez

Észak-Korea elhúzódó járványra készíti fel a lakosságot

A Koreai Munkapárt sajtóorgánuma, a Rondong Sinmun című észak-koreai állami napilap kedden azt írta: a világjárvány elhúzódására lehet számítani.

Tovább a cikkhez

Pakisztánt lezárják

Pakisztán jelentősen, a korábbi ötödére csökkenti a nemzetközi légi forgalmat, és lezárja szomszédaival közös határait szerdától a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt - közölték kedden az iszlámábádi hatóságok.

A kormányzati intézkedések keretében lezárják az iráni és afganisztáni gyalogos határátkelőket, mindössze a pakisztáni állampolgároknak engedik, hogy visszatérhessenek hazájukba.A pakisztáni járványügyi és betegségmegelőzési hatóság (NCOC) az intézkedéseket a globális és regionális járványhelyzettel indokolta.

Pakisztán mindenekelőtt azt szeretné megelőzni, nehogy olyan állapotok alakuljanak ki, mint a szomszédos Indiában, ahol a fertőzöttek kirívóan magas száma az összeomlás szélére sodorta az egészségügyi ellátórendszert és a teljesítőképesség határára a krematóriumokat.

Az utóbbi időben Pakisztánban is jelentősen megugrott a fertőzöttek száma, április végén pedig rekordot döntött az elhunytak száma. Az iszlámábádi hatóságok szerint időközben azonban észrevehetők a járvány lassulásának jelei. Ugyanakkor figyelmeztettek, hogy az iszlám böjti hónapot, a ramadánt lezáró ünnepségek visszájára fordíthatják a pozitív fejleményeket.

A 220 millió lakosú dél-ázsiai országban az egészségügyi minisztérium szerint a járvány kitörése óta 837 ezer fertőzöttet regisztráltak, akik közül 18 310-en hunytak el a kórban. Szakértők szerint a tényleges adatok ennél jóval magasabbak lehetnek.

(MTI)

Kásler Miklós: egyes kórházakban az intenzív osztályra került betegek 80%-a meghalt

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a Spirit FM-nek adott interjúban elmondta, hogy egyes magyar kórházakban az intenzív osztályra került betegek 80%-a meghalt - szúrta ki a 444.

Tovább a cikkhez

Oroszországban 7770 új eset volt

Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 7770-nel 4 839 514-re emelkedett az operatív törzs által kedden közzétett hivatalos adatok szerint, ami alig haladja meg a szeptember 26-i esetszámot.

A napi növekedés 0,16 százalék, az új esetek 12,2 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 270 935-re, a halálos áldozatoké 337-tel 111 535-re, a felépülteké pedig 6755-tel 4 457 044-re emelkedett. A járvány kezdete óta több mint 130,1 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 153 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 505 172 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

(MTI)

Ausztria nem várja meg az EU-t, saját védettségi igazolványt vezet be

Ausztriának sürgősen egyénileg kell oltási igazolványt bevezetnie, mert ennek európai változatára még sokáig várni kell, és az kezdetben valószínűleg amúgy is szövevényes szabályozásokat tartalmaz majd - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Megkezdte egy kínai vakcina vizsgálatát az Európai Gyógyszerügynökség

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a kínai Sinovac Life Sciences biotechnológiai vállalat által a koronavírus ellen kifejlesztett, inaktivált vírust (Vero Cell) tartalmazó vakcina folyamatos felülvizsgálatát (rolling review) - közölte az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő, amszterdami székhelyű uniós ügynökség kedden.

Tovább a cikkhez

Az EB-re bővebb keret nevezhető

A szokásosnál bővebb lesz a válogatottak kerete a június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon, amelynek társházigazdája Budapest - írja az MTI. Az európai szövetség (UEFA) vezető testülete keddi ülésén hagyta jóvá a nemzeti csapatokkal foglalkozó bizottságának múlt heti javaslatát, miszerint 23 helyett 26 játékosból áll majd egy-egy együttes kerete. A közleményben azt viszont kiemelte, hogy a mérkőzésekre ugyanúgy csak 23 futballistát lehet nevezni, mert a sportág szabálya előírja, hogy legfeljebb 12 cserejátékos lehet.

Az UEFA azzal indokolta a döntést, hogy a játékosok esetleges pozitív koronavírustesztje és az azt követő karanténkötelezettség ne okozzon létszámbeli problémát a csapatoknak. A június elsejéig leadott kereten csak súlyos sérülés vagy betegség esetén lehet változtatni az adott válogatott első mérkőzése előtt. Az UEFA tájékoztatása szerint ebbe a kategóriába beletartoznak a koronavírussal megfertőződött játékosok és a szoros kontaktszemélynek minősülő - és ezért elkülönített - futballisták is. Aki viszont kikerül a keretből, az már nem térhet vissza.

Arról már korábban határozott az UEFA, hogy három helyett öt cserét engedélyez a mérkőzéseken, mivel a koronavírus-járvány miatt zsúfoltabbá vált a versenynaptár és a játékosok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

A tavalyról idénre halasztott kontinensviadalt június 11. és július 11. között bonyolítják le. Eredetileg 12 város adott volna otthont a mérkőzéseknek, de mivel Dublin és Bilbao nem tudta garantálni a nézők beengedését a stadionba, a múlt héten változott a helyzet, beugróként jelentkezett Sevilla, Szentpétervár pedig több csoportmeccset rendez, míg London egy plusz nyolcaddöntőt kapott. A torna rendezője mellettük München, Baku, Róma, Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Glasgow és Budapest.

A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Marco Rossi, a magyarok olasz szövetségi kapitánya csütörtökön hirdeti ki bő keretét.

Ukrajnában tovább lassult a járvány terjedése

Ukrajnában keddre tovább lassult a koronavírus-fertőzés terjedése, kevesebb mint 2500, a megelőző napinál csaknem 300-zal kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma is a korábbiaknál jóval alacsonyabb volt, viszont a járvány tavaly márciusi kitörése óta regisztrált halálos áldozatoké már megközelítette a 45 ezret.

Tovább a cikkhez

Operatív törzs: Pfizerre és Szputnyikra is lehet időpontot foglalni, de nem mindenkinek

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján György István államtitkár elmondta, hogy a 16 és 18 évesek foglalhatnak majd időpontot Pfizer vakcinákra, de csak ők. Arra kérte az államtitkár a 16 és 18 év közöttieket, hogy regisztráljanak május 7-ig. Szputnyikra is lehet regisztrálni, de csak azoknak, akik erre SMS-ben értesítést kapnak. Müller Cecília reagált a WHO Sinopharmmal kapcsolatos jelentésére, az országos tisztifőorvos szerint szombatra várhatók részletes adatok a WHO vizsgálatáról.

Tovább a cikkhez

Az EU vakcinákat küld a nyugat-balkáni országokba

Az Európai Unió (EU) két hét múlva 651 ezer adag vakcinát szállít a nyugat-balkáni országokba a koronavírus ellen - írta a helyi sajtó kedden, Várhelyi Olivérre, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős tagjára hivatkozva, aki egy nappal korábban balkáni körútja első állomására érkezett Belgrádba.

Tovább a cikkhez

Megtörhet a járvány visszaszorulása Magyarországon a szennyvízminták alapján

A 17. héten a szennyvízminták koronavírus eredményei erős ingadozást mutatnak, a korábbi heteket jellemző csökkenés megállt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Tovább a cikkhez

Megérkeztek a keddi magyar adatok: ezer alatt az új koronavírus-fertőzöttek száma

726 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a koronavírus tájékoztató honlapról. Elhunyt 137 beteg, így az elhunytak száma 28 045  főre emelkedett. Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. A beoltottak száma 4 099 495 fő, közülük 2 157 637 fő már a második oltását is megkapta.

Tovább a cikkhez

Indiában 20 millió felett a fertőzöttek száma, de talán már javul a helyzet

Indiában átlépte a 20 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a hivatalos jelentések szerint kedden, a kormány szerint viszont a fertőzésszámok csökkenést mutatnak.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Indiában még mindig nagyon rossz a helyzet, itthon már szorul vissza a járvány

A világon 153 193 587 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 210 123, a gyógyultaké pedig 89 935 615 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban 152 502 340 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 3 199 106 volt - írja az MTI.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 32 470 920 fertőzött volt eddig a napig, és 577 500-en haltak meg.

Indiában 19 925 604 fertőzöttet és 218 959 halálos áldozatot jegyeztek fel. Brazíliában 14 779 529 fertőzöttről és 408 622 halálos áldozatról tudni. Franciaországban 5 717 160 fertőzöttet és 105 291 halálos áldozatot regisztráltak. Törökországban 4 900 121 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma a hivatalos adatok szerint 41 191. Oroszországban 4 776 844-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 109 341-re emelkedett.

Az Egyesült Királyságban 4 437 505 a fertőzöttek száma, és 127 797-an haltak meg a betegségben. Olaszországban 4 050 708 fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 121 433. Spanyolországban 3 540 430 fertőzöttet és 78 293 halálos áldozatot regisztráltak. Németországban 3 438 186 a fertőzöttek száma, 83 605 a halottaké. Argentínában 3 021 179 a fertőzöttek és 64 792 a halottak száma. Lengyelországban 2 805 756 fertőzöttet és 68 105 halálesetet tartanak nyilván.

Címlapkép: Getty Images

KSH: az április még halálosabb hónap volt, mint a március

Márciusban az egy évvel korábbihoz képest 40%-kal többen, 16 379-en haltak meg Magyarországon. A KSH főosztályvezetője szerint tudván, hogy a harmadik hullám március végén-április elején tetőzött, az áprilisi adatok még rosszabbak lesznek - írja az ATV.hu.

Tovább a cikkhez

Értékelte a WHO a kínai Sinopharm vakcinát, és rossz híreket közölt Magyarországra nézve

Miközben Magyarország az időseket oltotta főként a Sinopharm kínai vakcinával, az Egészségügyi Világszervezet friss elemzése figyelmeztető jelként értékelhető. Főképp arról nincsenek meggyőződve, hogy az idősek és társbetegségben szenvedők esetében jó védelem alakulna ki az oltással.

Tovább a cikkhez
utazás koronavírus
bécs
üveg
vakcina maszkviselés viszlát koronavírus
digitális bank chip
vakcina koronavírus beadás szputnyik

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
zoldek annalena baerbock